banner564

Adaylar netleşti

UBP Kurultayı öncesinde ilçe kongre seçimleri gerçekleştirilecek

Adaylar netleşti
banner598

 Alihan PEHLİVAN

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Ekim ayı sonunda yapılacak kurultayı öncesinde bu hafta sonu ilçe kongre seçimleri gerçekleştirilecek. Seçim öncesi UBP Genel Merkezi’nde dün oldukça hareketli saatler yaşandı. İlçe başkan adayları ile ilçe yönetimlerine aday olanlar başvurularını yaptı, ayrıca bazı yerlerde anlaşma yoluna giderek seçimsiz yönetim kurulların oluşması sağlandı. 
Altı ilçenin beş tanesinde ilçe başkanları seçimsiz belirlenirken, İskele ilçesinde ise sadece ilçe yönetim kurulu için seçim yapılacak. 
Gazimağusa ise UBP’nin en hareketli bölgesi olacak.
Pazar günü yapılacak ilçe seçimlerinde, hem ilçe başkanlığı hem ilçe yönetim kurulu üyeliği için bol adaylı bir yarış olacak.

Altuğra görevinden istifa etti
Girne İlçe Başkanı İzlem Gürcağ Altuğra, dün bu görevinden istifa ettiğini açıkladı. Gürcağ, kadın kollarına aday olanların tümünün yönetime alınmasına tepki olarak istifa ettiğini belirtti.
Altuğra, dünkü toplantıda yaşananları şöyle anlattı:
“Fakat ne yazık ki bugün Girne İlçe parti binamızda, UBP Girne İlçe Yönetim Kurulu ve Girne Kadın Kolları Yönetim Kurulu olarak, son hazırlıkları gözden geçirmek ve adayların kura çekme yöntemiyle aday sıra numaralarının belirlenmesi amacıyla  yaptığımız toplantıda,  Girne İlçesi Kadın Kolları  Yönetim Kurulu’nda görev almak isteyen aday sayısının 19 olduğu ve seçime gidilmesinin parti yönetmeliği gereği olmasına karşın, seçim yapılmadan 19 adayın da yönetime alınması adeta organize edilmiş bir yaklaşımla ısrarlı şekilde  talep edilmiştir.  Böyle bir yaklaşımın tüzük-yönetmelik kurallarına  aykırı olacağı tarafımdan defaatla dile getirilmesine rağmen ‘Merkez Yönetim Kurulu da bizimle aynı görüştedir’ denilerek tüzük-yönetmeliğe aykırı talepten vazgeçilmemiştir.
Sonuçta MYK’nın da yeşil ışık yaktığı bu yaklaşıma, UBP Girne İlçe binasında yapılan toplantıya katılan ilçe yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri  ‘evet’ oyu kullanırken ben ilçe başkanı olarak yönetmeliğimize aykırı olduğu noktasında  şerh düşerek ret oyu kullandım. Tüzük-yönetmelik kurallarına uygun hareket etmek yasa gereği olduğu kadar etik bir davranışın da gereğidir. Bu nedenledir ki, yasal zeminin kayganlaştırılmak istendiği bir anlayış çizgisinde olumlu bir yaklaşım göstermem mümkün olmadığından Girne İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

Gazimağusa ateş çemberi
UBP’de 6 ilçe içinde en sıkıntılı olan yer Gazimağusa. Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu’nun tek aday olarak seçimlere girmesi kararlaştırılırken, İsmail Özyurt’ta adaylık başvurusunda bulundu. Bu gelişme üzerine Hasipoğlu birliktelik sağlanmadığı gerekçesi ile adaylıktan çekildi. Hasioğlu’nun adaylıktan çekilmesi ile birlikte iş adamı Hasan Onat adaylık başvurusunda bulundu. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Genel Merkez tarafından Olsan Oran’ın da adaylığının kabul edildiği açıklandı. 
Bunun üzerine Gazimağusa UBP ilçesi karıştı. Olsan Oran’ın ilçe başkanlığı adaylığı için ilçe yönetime dilekçe sunmadığı iddia edildi ve buna itiraz edildi. 
UBP’de şimdi tüm gözler yarın Gazimağusa’daki yarışa çekildi. 

İşte adaylar
UBP’de yarın sabah saat 10.30’da tüm ilçelerde eş zamanlı yapılacak ilçe kongrelerinde aday olanlar ve seçim yapılacak yerler.
Lefkoşa:  İlçe Başkan adayı Sadık Gardiyanoğlu ve yönetim kurulu tek liste. (Seçim olmayacak) 
Girne: İlçe Başkan adayı Serdar Özbekoğlu ve yönetim kurulu tek liste. (Seçim olmayacak)
Güzelyurt: İlçe Başkan adayı Menteş Gündüz ve yönetim kurulu tek liste. (Seçim olmayacak)
Lefke: İlçe Başkan adayı Adil Özgey ve yönetim kurulu tek liste. (Seçim olmayacak)
İskele: İlçe Başkan adayı Osman Kırşan.  İlçe yönetim kurulları için seçim olacak. 
Gaimağusa:  İlçe Başkan adayları Hasan Onat, İsmail Özyurt ve Olsan Oran. İlçe yönetim kurulları için de ayrıca seçim olacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473