banner564

Vahşete en ağır ceza

Alayköy’de eşi Zehra Sorver’i hunharca öldüren Levent Sorver’e 35 yıl, delilleri yok etmesine yardımcı olan oğluna da 14 yıl hapislik verildi

Vahşete en ağır ceza
banner598

 Suna ERDEN

Alayköy’de 17 Haziran 2017 tarihinde evindeki elbise dolabında öldürülmüş bir şekilde bulunan 45 yaşındaki Zehra Sorver ile ilgili cinayet davası sonuçlandı. Davanın sanıkları eşi Levent Sorver ile suç tarihinde 17 yaşında olan oğlu Mehmet Can Sorver hakkındaki karar dün açıklandı. Sanık Mehmet Can Sorver’in yaşı dolayısı ile duruşmalar kapalı gerçekleştirilirken, şu anda 18 yaşına giren sanık kısa süreli hapis cezası aldı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında Levent Sorver’in cinayeti hunharca işlediği açıklandı. Sanığın eşini önce ciddi şekilde darp ettiği, daha sonra bir buçuk dakika boyunca boğazını sıkıp, öldürdüğü açıklandı. Mahkeme, sanık Sorver’i 35 yıl hapse mahkum ederken, 
cinayet sonrası delilleri yok etmesi için yardım eden oğlu Mehmet Can Sorver ise14 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Boğazını sıkarak öldürdü
Mahkumiyet kararını Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Melek  Esendağlı açıkladı.Kararda aktarılanlara göre;  cinayet günü sanık Levent Sorver, eşi Zehra Sorver ile telefonda 8 dakika tartıştı.Sanık daha sonra saat 08.54 sıralarında Alayköy’e eşinin kaldığı eve gitti. Sanık, eşini şiddetli bir şekilde dövüp, bir buçuk dakika boyunca boğazını sıkıp, öldürdü. Sanık, Zehra Sorver, öldükten sonra ağız kısmına tuz ruhu döktü.Ancak asıl ölüm nedeninin boğazının sıkılması olduğu belirlendi. 
Başkan Esendağlı, sanık Mehmet Can Sorver’in olay günü evde olduğunu ancak babasıyla birlikte ortak hareket ettiklerine yönelik kanıt olmadığını belirterek, sanık Mehmet Can Sorver’in uzman raporlarına göre ‘yönlendirmeye açık kişi’ olduğuna  değindi. Başkan Esendağlı, sanık Mehmet Can Sorver’in ellerinden alınan örnekte nikrit asit tespit edildiğini ve olay mahallinin temizlenmesinde babasına yardım ettiğine bulgu yaptıklarını belirtti. Başkan Melek Esendağlı, Mehmet Can Sorver’in işlediği suça ortak olmak suçunun ise üç yıla kadar hapis cezası öngördüğüne değindi.

Esendağlı: Kadın cinayetleri toplumu uzun süre etkisi altında tutuyor 
Başkan Melek Esendağlı, adam öldürme suçlarının arttığına işaret ederek, ev içi şiddet ve kadın cinayetlerinin toplumu uzun süre etkisi altında tuttuğuna vurgu yaptı.  
Başkan Esendağlı, sanık Levent Sorver’in eşini öldürdükten sonra günlük işlerine dönmesini, eşinin kaybolduğunu söylemesini ve olay mahallini oğluyla temizleyerek onu da suça  bulaştırmasını aleyhine ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirediklerini ifade etti. Esendağlı, sanıkları suçlu bulup mahkum ettiklerini belirtti. Başkan Melek Esendağlı, aktarmış olduğu tüm olgular ışığında sanık Levent Sorver’e mahkum olduğu “Adam öldürme” suçundan 35 yıl, “Ağır bir suça feri fail olmak” suçundan mahkum olan Mehmet Can Sorver’e ise 14 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474