banner564

115 ton gelecek 

Piyasada domatese talep artınca, fırsatçılığın önüne geçmek için ithalata izin verildi

115 ton gelecek 
banner598

 Piyasada domatese talep arttı, Tarım Dairesi devreye girdi. Daire, artan talebin suiistimal edilmemesi için domates ithaline izin verdi.

Tarım Dairesi, ülkede öğrenci sayısındaki artıştan dolayı, domatese yönelik talepte artış yaşandığını belirtti.
Daire, ‘domatese yönelik talepte artış yaşanması üzerine hafta sonu oluşabilecek fahiş fiyatların önüne geçmek amacıyla’ ithale izin verdiğini duyurdu.
Daire, üreticilerden onay alındığını, 3 günlük ihtiyaç olan 115 ton domatesin kontrollü şekilde ithaline ortak mutabakatla izin verildiğini açıkladı.
Tarım Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
“Piyasada domates arz-talep dengesini sağlamak amacıyla üreticiler ve sebze toptancıları ile yapılan görüşmelerde varılan mutabakat sonucu, hafta sonu oluşabilecek fahiş fiyatların önüne geçmek amacıyla üreticilerin onayı alınarak, ülkede sadece 3 günlük ihtiyaç olan 115 ton domatesin kontrollü şekilde ithaline ortak mutabakatla izin verildi.”
İznin Toptancılar Birliği’ne üye 67 toptancı için eşit şekilde verildiği belirtilen açıklamada, “Bu izin, tüm toptancılara eş zamanlı olarak bildirilerek, tüketicilerin fahiş fiyata domates tüketmesi önlenirken, yerli üreticinin de korunması hedeflenmiştir. Basında domateste yaşanan sıkıntı ile ilgili yer alan haberler, Toptancılar Birliği’nin iç mekanizmasından kaynaklanmaktadır” ifadeleri kullanıldı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2019, 03:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474