banner564

Var bir nedeni!

Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı alerjisinin olduğu iddia edildi

Var bir nedeni!
banner598
 Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Fileleftheros gazetesi,  Kıbrıs Türk tarafının Avrupa müktesebatıyla uyumu istiyor olmasına karşın sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ‘alerjisi’ olduğunu her şekilde gösterdiğini” iddia etti.
   Haberi “AB İle Uyum İstiyorlar Ancak Kıbrıs Cumhuriyeti’ne Alerjileri Var” başlığıyla veren gazete “hem de, Kıbrıslı Türklerin müktesebatla uyum prosedürü Kıbrıs Cumhuriyeti’nin rızası ve katılımıyla gerçekleşiyor olmasına rağmen”  vurgusunu yaptı.
   İlgili teknik komitede sistemli çalışma yapılıyor olmasına karşın Türk tarafının bazı engeller çıkardığını savunan gazete iddiasına şu “örnekleri” gösterdi:
   “Gümrük ve -çözümden sonra- Avrupa kurallarına uyum konusunun ele alındığı komite toplantısından anlaşıldığı kadarıyla Türk tarafı çözümden sonra, Avrupa Birliği içerisinde işlerken Türkiye ile imtiyazlı ilişkisi olmayacağını anlamıyor görünüyor. Avrupa Birliği içerisinde işleyeceğini ancak Türkiye ile ilişkilerinin, diğer AB üyesi ülkelerin Türkiye’yle ilişkileri gibi olamayacağını savunuyor.”
   Kıbrıs Türk tarafının, Avrupa Komisyonu uzmanının da katılacağı toplantıyı, uzman Kıbrıslı Rum olduğu için iptal ettiğini de belirten gazete Türk tarafının, dönüm başına ödemeler konusunda halen Rum tarafında uygulanmakta olan mekanizmayı kabul etmediğini, çözümden sonra, Kıbrıs Türk oluşturucu devletçiğinde işleyecek başka bir mekanizma oluşturulmasını istediğini de yazdı.
   Gazete “Kıbrıs Türk tarafınca ortaya konulan itirazlar ve konular, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde var olan veya onunla ilgili hiçbir şeyi kabul etmek istemediği aşikârdır” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473