banner564

Vatandaş cevap bekliyor

Gazimağusa Sosyal Konutlar Bölgesinin karşısında bulunan gölet alanın parsellenerek toprakla doldurulması bölge halkını hayrete düşürdü

Vatandaş cevap bekliyor
banner598

Hüseyin ÇİÇEK 

Gazimağusa’da, eski Lefkoşa yolu üzerinde bulunan, Sosyal Konutlar Bölgesinin karşı tarafındaki gölet alana, “özel mülk” yazısı yazılarak, yüzlerce kamyon kum döküldü. Durum karşısında hayrete düşen vatandaşlar “Burası kime, hangi amaç için verilmiştir?” sorusuna yetkililerin yanıt vermesini istiyor.
   Diyalog muhabirini arayan birçok vatandaş, “Mağusa gölünün de parsellendiğini gördük ve büyük bir şok yaşadık” diyerek tepkisini dile getirdi.
   Vatandaşların gezinti yaptığı gölet alanın bu şekilde topraklarla kapatılmasına anlam veremediklerini söyleyen vatandaşlar, konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Gazimağusa Belediyesi, çevreciler ve biyologları açıklama yapmaya davet etti.

Belediye: Bizimle alakası yok

   Gazimağusa Belediyesi yetkilileri konu bölgenin koçanlı olduğunu ve itimat işletmesinden başka bir şahıs tarafından satın alındığını, itimat işletmesine ise bu bölgenin önceden verildiğini ifade etti. Belediye yetkilisi, bölgedeki ağaçların budanması için izin istendiği halde, buna izin vermediklerini de kaydetti.

Abdullah Öztolgalı: Gereken inceleme yapılacak

   Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Öztolgalı, bölgede gerekli incelemeyi yapacaklarını ifade etti. Alanda ne gibi gaaliyet yapılacağının, izninin olup olmadığının araştırılacağını ve bu konuda bir denetim gerçekleştireceklerini belirten Aktolgalı, incelemenin ardından gerekli açıklamayı yapacağını ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474