banner564

Vatandaş tepkili

Lefkoşa’daki açık pazarda 3’üncü kalite domatesin fiyatı 6 liraya yükseldi

Vatandaş tepkili
banner598

Ömer KADİROĞLU
   Lefkoşa’daki açık pazarda dün çok sayıda sebzenin fiyatında yükseliş vardı. Pazar yerini ziyaret eden vatandaşlar, özellikle domates fiyatındaki artışa tepki gösterdi. “Hem 3’üncü kalitede bir ürün hem de fiyatı 6 lira. Böyle giderse domates de yemeyeceğiz” dedi.
   Pazarda patatesin kilosu 5, soğanın 4,5, taze börülcenin 12, bamyanın 10, üzümün 10, mantar 15, barbunya 20 liradan satıldı.

*****

Ne dediler…?
İdris Erdoğan
“Fiyatlar geçtiğimiz haftaya göre daha yüksek. Çeri domates 20 liraya satılıyor. Bir domatese 20 lira vermek lükse girer. Diğer ürünlerde de fiyatlar oldukça yüksek. Zaten ekonomik sıkıntı çekiyoruz bir de yüksek fiyatlar elimizi kolumuzu bağlıyor. Bu fiyatların yüksek olması devletin yeteri kadar denetim yapmamasından kaynaklanıyor. Bu konuda yetkililerden bir çözüm ve denetim yapılmasını bekliyoruz.”
Mehmet İşleyen (Pazar Esnafı)
“Fiyatların ne çok yüksek ne de çok düşük olması doğru değildir. Böyle olursa üretici kazanmaz. Fiyatların orta düzeyde sabit olmasını istesek de öyle olamıyor. Bu hafta yaptığımız işe çok şükür diyoruz. Fiyatların bundan sonra biraz daha ucuzlayacağını düşünüyorum.”
İzzet İşleyen (Pazar Esnafı)
“Pazar yeri bu hafta biraz daha canlıydı. Bu canlılığın sebebinin aybaşı olması ve insanların ödenmiş olması diye düşünüyorum. Ayın ortasına göre bu hafta işler çok şükür daha iyi gitti. Bu Pazar tezgâhın en pahalı ürünü ne bilmiyorum ancak fiyatlarımız marketlerden daha uygundur.”
Hüsamettin Soysaç (Pazar Esnafı)
“Pazarda son zamanlarda işler oldukça durgun gidiyor. Pazar yeri pahalı olduğu için gelen insan sayısı her geçen gün düşüyor. Fiyatlar vatandaşların alım gücü göz önünde bulundurularak belirlenmelidir. Devlet yetkililerinin bu konuda bir çözüm üretmelerini istiyoruz. Hem Pazar yeri yeniden canlansın hem de vatandaşlar ucuza ürün alabilsinler.”
Veysi Göksoy (Pazar Esnafı)
“Bu hafta satışlar çok zayıf gitti. Geçtiğimiz haftaya göre fiyatlar yine yükseldi. Fiyatlar çok yüksek, bu nedenle vatandaşlar Pazar yerine uğramıyor. Üreticinin de haklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü onların da bir ürünü yetiştirmek için bazı masrafları var. Devletin üreticiye olan desteğinin arttırılması ve girdi maliyetlerinin düşürülmesi ile piyasaya ucuz ürün çıkacağı inancındayım. “
Suavi Üstel (Vatandaş)
“Bir buçuk aydır bu Pazar yerine geliyorum ve gün geçtikçe fiyatlar yükseliyor. Domates önceki haftalarda 3-4 lira iken şimdi kilosu 6 TL oldu.  Denetimsizlik ve rekabet olmaması nedeniyle fiyatlar yükseliyor.
 Yurt dışından sebze ve meyve getirilmesi durumunda rekabet ortaya çıkacak ve yerli üreticiler de fahiş fiyatlara sattıkları ürünleri daha uyguna satacaklardır. Devlet de oturup sebze ve meyve fiyatları ile ilgili çalışmalar yaparak ucuzlamasını sağlamalıdır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474