banner564

Vize borcu suça zorladı

Karısının mezarını ziyaret etmek için kaçak yoldan giriş yaptı, çıkarken yakalandı

Vize borcu suça zorladı
banner598
Suna ERDEN
Kuzey Kıbrıs’tan 2007 yılında vize borcundan dolayı ihraç edilen 59 yaşındaki Sırrı Uludağ, Eylül ayında bir fırsatını bulup kaçak şekilde ülkeye giriş yaptı. Zanlı, 3 ay sonra bu kez yasal bir şekilde çıkış yapmak isterken giriş işlemleri yaptırmadığı ortaya çıkınca tutuklandı. Hakkında soruşturma yapılan zanlı dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Cezaevine gönderilen zanlı, “Eşimin mezarını ziyaret etmek ve çocuklarımı görmek için suç işledim” iddiasında bulundu.

Vize borcu meselesi
Ülkeye kanunsuz bir şekilde giriş yaptığı belirlenen Sırrı Uludağ, tespit edilerek önceki gün gözaltına alındı. Zanlı dün de teminat için duruşmaya çıkarıldı. Zanlı ile ilgili soruşturmayı yapan polis, zanlının 23 Eylül 2017 tarihinde kanunsuz bir şekilde ülkeye giriş yaptığını, 20 Aralık 2017 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan yasal bir şekilde çıkış yapmak isterken, girişinin olmadığının tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Yapılan soruşturmada zanlının 2007 yılında vize borcundan dolayı ülkeden ihraç edildiğini belirlediklerini kaydeden polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

“Çocuklarım ve karım için yaptım”
Mahkeme, zanlının 7 gün süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. Mahkemede söz hakkı alan zanlı, vize borcundan dolayı 2007 yılında sınır dışı edildiğini, üç kez yasal yollarda ülkeye gelmeye çalıştığını ancak borcundan dolayı gelemediğini ifade ederek, “Lapta’ da eşimin mezarı var. Hem onun mezarını ziyarete geldim hem de burada yaşayan çocuklarımı görmek için bu suçu işledim. Daha önce üç kez yasal bir şekilde gelmeye çalıştım ancak borcumu ödemeden ülkeye almadılar. Ben de bu yolu denedim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474