banner564

Vizör vukuatlı

İlhan Toğrul’un tasarrufunda ele geçirilen tabancanın balistik sonuçları belli oldu

Vizör vukuatlı
banner598
Polisin, Lefkoşa’da 30 Haziran tarihinde bir denetim sırasında  İlhan Toğrul’un tulumunun cebinde ele geçirdiği vizör marka tabanca ile ilgili balistik inceleme sonuçları belli oldu. Tabancanın 2013 yılında bulunan 16 boş mermi kovanı ile uyuştuğu tespit edildi. Boş mermi kovanlarının 2013 yılında meydana gelen bir olayla bağlantısı olduğu, o tarihte olayla ilgili Murat Güvener isimli şahsın da gözaltına alındığı belirtildi. Polis, zanlı Murat Güvener’i önceki gün gözaltına alarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı. Duruşmada olayı anlatan Polis memuru, 30 Haziran 2014 tarihinde saat 19.30 sularında Enver Paşa Caddesinde hareket halindeki  FT 683 plakalı araçta yapılan aramada zanlı İlhan Toğrul’un tulumunun cebinde 7.65 mm vizör marka tabanca bulunduğunu belirtti. Polis, zanlı Toğrul’un ifadesinde Tabancayı Abdullah Çoban’dan aldığını, bunun üzerine Çoban’ın da gözaltına alındığını ifade etti. 

Boş kovanlar Güvener’in evinde bulunmuştu
Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını, Tabancanın ise Balistik incelemeye gönderildiğini kaydetti. Polis memuru, inceleme sonucu tabancanın 2013 yılında ele geçirilen 16 boş kovan ile uyuştuğunu söyledi.
Polis,16 boş kovanın 2013 yılında zanlı Murat Güvener’in evinde bulunduğunu anımsatarak, zanlının polise verdiği ifadede boş kovanları tabancanın tamiri ve denemesi için kullandığını söylediğini ifade etti. Polis, zanlının silahı tamir etmek için Polis Genel Müdürlüğünden aldığını iddia ettiğini ancak polise ait böyle bir tabancanın olmadığını ifade etti.

Tabanca araştırılıyor
Boş kovanlar ve Tabanca ile ilgili soruşturma yürüttüklerini belirten polis, kovanların zanlının eline nasıl geçtiğinin ya da tabancanın nerden temin edildiğinin araştırılacağını kaydetti. Polis, meselenin ciddi olduğunu ve zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473