banner564

Yakında evlerde

Geçitköy’deki arıtma tesisinde incelemelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Çeşmeden içtiğim su şişedekinden belki de daha iyi” dedi

Yakında evlerde
banner598
Emir ERTORUN
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bugün Güzelyalı Pompa İstasyonu, Geçitköy Barajı, Geçitköy Pompa İstasyonu ve Çamlıbel Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.
Çavuşoğlu, Çamlıbel Arıtma Tesisi’nde, Türkiye’den borularla deniz altından gelen ve arıtılan suyu içti. Çavuşoğlu, KKTC tarafı olarak üzerlerine düşen görevleri tamamladıklarını, Türkiye ile masaya oturmaya ve suyun dağıtımına ilişkin ihaleye kadarki geçiş dönemini kapsayacak ek protokolü imzalamaya hazır olduklarını söyledi.
Bakan Çavuşoğlu'na incelemeleri sırasında KKTC Su Temin Projesi’ni yürüten Türkiye Devlet Su İşleri mühendislerinden detaylı bilgi aldı, projenin başladığı günden bugüne yapılan çalışmaların belgeselini izledi ve sunum yapıldı.
Nazım Çavuşoğlu'na, Danışma Kurulu üyeleri yanında UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ ile bakanlık yetkilileri ve diğer bazı kurumların yetkilileri eşlik etti.
Çeşmeden içtiği suyun şişedekinden belki de daha iyi bir su olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, pek yakında ülkede herkesin evinin çeşmesinden içilebilir su akacağına işaret etti ve başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tüm emek koyanlara şükranlarını sundu.
Çavuşoğlu, bu özel günde Anneler Günü’nü de kutladı

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474