banner564

Yaraları saralım

Aşırı yağışlar sonucu zarar gören bölgelerde incelemeler yapan Akıncı,  günah keçisi aranmamasını istedi

Yaraları saralım
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yaşanan sel felaketiyle ilgili olarak, bugünün, günah keçisi yaratma günü değil, yaraları sarma günü olduğunu belirterek, “Yaralar sarıldıktan sonra ilk iş gerekli planlamaları yaparak, tedbirleri almak olmalı. Şimdi yara sarma günüdür, ama yarın bu yaraların tekrardan açılmaması için gerekli planlamaları yapma günü olmalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, aşırı yağışlar sonucu oluşan selin zarar verdiği bölgelerde incelemelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte, Kanlıköy’den gelen ve Hastane çemberi ile Ortaköy’den geçen dere yatağı ile Haspolat ve Taşkent’i ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı, evleri selden zarar gören vatandaşlarla görüştü, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Cumhurbaşkanı’na Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ile Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır ve Haspolat Muhtarı Asım Egemen yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Yeter ki insanlar yapmasın
Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, Haspolat’ı ziyaretinde, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ve Haspolat Muhtarı Asım Egemen, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Haspolat’ta yaptığı açıklamada, doğa olaylarının iki türlü değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bazı olaylar vardır ki en ileri ülkelerde bile baş etmek çok zor olur” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Ama öyle olaylar da vardır ki o kategoriye girmez; çok şiddetli bir yağmur olabilir, debisi yüksek gelen bir dere olabilir, insanın bu durumlarla baş etmesi mümkündür. Yeter ki insan eliyle bir takım yanlışlar yapılmasın” dedi.

Yanlışlar düzeltilmeli
Bu anlamda birkaç seferdir arka arkaya ciddi sıkıntılar yaşandığına ve gazetelerde sürekli, “KKTC yağmura teslim oldu” gibi manşetler atıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Teslim olmak bize yakışmaz. Bunlarla baş edememek bize yakışmaz. Biz gelip yerinde bakıyoruz, sonuçlarını görüyoruz ve değerlendiriyoruz ama nedenleri üzerinde kafa yormak, insan eliyle yapılan yanlışları yine insan eliyle düzeltmek lazım” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, bu aşamadan sonra çok şey yapılabileceğini de kaydederek, koruyucu hekimliği örnek gösterdi ve hasta olmadan alınan önlemlere işaret etti. “Bizim şehirlerimiz, köylerimiz, kasabalarımız maalesef hasta; yaşananlar yıllar içerisinde yapılmış hataların sonuçlarıdır” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle devam etti:
“Bugün günah keçisi yaratma günü değil, bugünün yöneticileri yaşananların suçluları değil ama yıllar içinde birike birike, coğrafyamızın her zerresini ranta dönüştürme kavgası yapa yapa, dereleri, dağları, taşları, ormanları inşaatlarla doldura doldura bugünleri yarattık. Demek ki yapılan hatalara dönüp bakmalı ve bunları düzeltmenin yollarını bulmalıyız..”

Harmancı: Tüm ekipler görevde
Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bölgeye ziyaretinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, son 36 saattir tüm ekipleri ile Haspolat ve sorun yaşayan bölgelerde yardımcı olmaya gayret ettiklerini anlattı.

Muhtar Egemen: Moral bulduk
Haspolat Muhtarı Asım Egemen de, “Haspolat halkı adına Sayın Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’ya, eşleri Meral Akıncı’ya, Belediye başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.  Haspolat’ın çok kötü bir gün geçirdiğini belirten Muhtar Asım Egemen, Cumhurbaşkanının ziyaretinin kendilerine moral verdiğini dile getirdi.

Karavezirler bilgi verdi
Cumhurbaşkanı Akıncı, Haspolat’ın ardından, Haspolat kavşağı ile Haspolat kavşağından Ercan’a giden ve kapatılan yolun yeniden trafiğe açılması için yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Buradaki çalışmalarla ilgili Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte daha sonra, Taşkent’i ziyaret ederek evleri zarar gören vatandaşlarla görüştü.
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ile Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Taşkent ziyaretinde eşlik ederek, bölgedeki durumla ilgili bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, özellikle çatılarından su giren ve büyük zarara uğrayan bazı evlerin içini de ziyaret ederek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473