banner564

‘Yardım etti, geçirdim’

Metehan kapısından 600 kilo et geçirmekle suçlanan Ersan Keleşoğlu, gümrük memuru Cuma Yoran’ı da mahkemeye sürükledi

‘Yardım etti, geçirdim’
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefkoşa-Metehan Sınır Kapısı’nda önceki gün ilginç bir kaçakçılık olayı yaşandı. Ülkeye sokulan 600 kilo kaçak etin perde gerisinde gümrük memuru olduğu iddia edildi. Ersan Keleşoğlu tarafından araçla getirilen kilolarca etin kapıda görevli olan gümrük memuru Cuma Yoran’ın yardımıyla ülkeye sokulduğu ileri sürüldü. Gümrük memuru ve eti getiren zanlı gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Polis, 12 Ekim tarihinde zanlı Ersan Keleşoğlu'nun aracı içerisinde yapılan aramada 600 kilo ağrılığında kaçak et bulunduğunu söyledi. 

İkisi de teminata bağlandı
Polis, zanlı Keleşoğlu'dan yapılan sorguda etleri ülkeye Kermiya Sınır Kapısı’ndan zanlı Cuma Yoran'ın yardımı ile geçirdiği itirafında bulunduğunu belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.
Mahkeme, zanlıların yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna imza atması ve ikişer kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473