banner564

Yardıma hazırız

Büyükelçi Kanbay; Bakan Sucuoğlu, Bakan İzbul ve Bakan Evren’i ziyaretinde Türkiye’nin KKTC’ye yönelik tutumunu yineledi:

Yardıma hazırız
banner598
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC yetkililerine yönelik başlattığı tanışma ziyaretlerini sürdürüyor.
Kanbay bu doğrultuda dün; Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Sağlık Bakanı Salih İzbul ile Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren’i ayrı ayrı ziyaret etti.
Turizm Bakanı Sucuoğlu kabulde yaptığı konuşmada, Büyükelçi Kanbay’a görevinde başarı dileyerek, turizmle ilgili çalışmaları Türkiye ile çok ciddi işbirliği içerisinde yürüttüklerini söyledi.
Turizmi, ülkenin ekonomik anlamda çıkışını sağlayacak sektör olarak gördüklerini dile getiren Sucuoğlu, sıkıntıların olduğunu ancak önceden başlatılan çalışmaları süratli şekilde tamamlamak için uğraştıklarını belirtti.
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da, Sucuoğlu’nu yeni görevinden dolayı kutlayarak, turizmin KKTC ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu ve diğer sektörlerin de gelişmesine katkı sağladığını vurguladı.
Kanbay, TC olarak her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını yineledi.


İzbul: Yeni bir hastane şart
Sağlık Bakanı İzbul da Büyükelçi Kanbay’la görüşmesinde, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi binasının ömrünü tamamladığını ve yeni bir hastane binası oluşturma hedefi koyduklarını söyledi.
Kanbay ile Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ni gezmek istediğini ifade eden İzbul hastanenin ciddi sıkıntıları olduğunu anlattı.
İzbul şunları kaydetti:
“Biz size her zaman güveniyoruz bu konularda. Sonuçta sağlık insanlığa hizmet eden bir olay. Bunun dili, dini, ırkı, milliyeti yok. Burada kim hasta olursa ilk koşacağı yer orasıdır. Bir takım sıkıntılarımız var inşallah onları birlikte aşmaya çalışacağız”

Kanbay: Türkiye elbette yanınızdadır
Büyükelçi Derya Kanbay da ziyarette yaptığı konuşmada, sağlık konusunun KKTC’de ekonomik kalkınmanın öncüsü olan sektörlerle doğrudan ilgili bir alan olduğunu kaydetti.
Kanbay, sağlıkta hem hastane hem ekipman hem de sağlık personeli ihtiyaçlarının karşılanmasının önemine değindi.
Her türlü imkân seferber edilerek gerekenlerin sağlanacağından emin olduğunu ifade eden Kanbay, “Türkiye elbette yanınızdadır, her zaman burada Türk varlığının en güçlü ve müreffeh şekilde geleceğe doğru gitmesi için elinden gelen her şeyi yapacaktır” dedi.

Evren: Türkiye önemli bir güç…
Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Evren ise kabuldeki konuşmasında Büyükelçi Kanbay'a yeni görevinde başarı diledi.
Türkiye ile Kıbrıs Türk halkının bağlarının tarihsel sürece dayandığını anımsatan Evren, Derya Kanbay ile çalışmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Türkiye'nin son dönemdeki kalkınma hamlesiyle bölgede önemli bir güç haline geldiğini vurgulayan Evren, bunun Kıbrıs Türk halkına hem moral hem de güç verdiğini söyledi.
Büyükelçisi Derya Kanbay ise konuşmasında Bakan Evren'i görevi nedeniyle tebrik etti, başarı diledi.
Bakanlığın çalışma alanlarının ülkenin ekonomik ve sosyal yaşamında önemli yere sahip olduğunu da vurgulayan Kanbay, çevrenin ve kültürün çalışırken keyif veren alanlardan olduğunu söyledi.
Kanbay, ilerleyen süreçte ortaya çıkacak projelerde birlikte çalışacaklarına da inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474