banner564

Yardımsever bir insandı

Londra’da vefat eden 71 yaşındaki Mali Müşavir Zeren Safa, bugün Lefkoşa’da defnedilecek

Yardımsever  bir insandı
banner598
İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Mali Müşavir Zeren Safa (71), tedavi gördüğü hastanede 15 Eylül Perşembe akşamı vefat etti. Etkin sivil toplum kuruluşlarından Turkish Forum UK’in başkanı Safa, 20 aydır kanser tedavisi görüyordu.
Türk toplumunun yakından tanıdığı Kıbrıs kökenli Zeren Safa, 1963 yılından bu yana Londra’da yaşıyordu. Gazeteci Mihrişah Safa ile evli olan Zeren Safa, Emre ve Deniz adlı iki çocuk babasıydı. 
Safa’nın cenazesi Londra’da Kingsland Road üzerindeki Süleymaniye Camisi’nde dün düzenlenen cenaze töreni ardından doğum yeri Kuzey Kıbrıs’a getirilerek bugün Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Sosyal yardım projeleri ve etkin çalışmalarıyla tanınan Turkish Forum UK’in 2009 yılından bu yana başkanı olan Zeren Safa, yardımseverliği, toplumsal olaylara yaklaşımı ile çok kişinin gönlünde ayrı bir yere sahipti.
Turkish Forum UK’in başkanlığı yaptığı süre içinde Thames Nehri kenarında yapılan Türk Festivali’ne büyük önem veren Safa, bu etkinliklerin kalbinde ayrı bir yeri bulunduğunu söylerdi.

“Huzur içinde hayata veda etti”
Eşi Mihrişah Safa, hastalığı süresince mümkün olduğu kadar normal yaşamaya çalışan, işini ihmal etmeyen eşinin, huzur içinde hayata veda ettiğini belirterek şunları söyledi:
“Kanser ne yazık ki her aileyi etkiliyor. Bize 18 ay birlikte olmak, zamanımızı değerli geçirmek, aile olarak bu uzun, yorucu süreçte birbirimize destek olmak, sevgiyle sarılmak, veda etmek olanağını sağladı. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlattı. Aldığımız her nefesin kıymetini bilerek, kaliteli yaşayalım, zamanımızı iyi değerlendirelim. Eşime hastalığı boyunca destek veren, yanında olan başta ofis arkadaşları olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Acımız büyük, ailemizin direğini, canım kadar sevdiğim eşimi, mükemmel bir babayı, çocuklarım çok sevip, saydıkları babalarını kaybettiler. Başımız sağ olsun, mekanı cennet olsun. Nurlar içinde uyusun. Şimdi anne ve babasını yanında.”

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473