banner564

“Yarısı mutlu yarısı mutsuz”

Serdar Denktaş, Arasta ve Lokmacı’yı ziyaretinde, Surlariçi’ndeki yayalaştırma projesi konusunda esnafın görüşlerini de aldı

“Yarısı mutlu  yarısı mutsuz”
banner598

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP/UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Lefkoşa’da Arasta ve Lokmacı’yı dolaşarak esnafla görüştü.

Serdar Denktaş’a; DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Lefkoşa İlçe Başkanı Ozan Beysan, LTB Belediye Meclis üyeleri Rauf Denktaş ve Kemal Tevfik Mut, Gençlik Örgütü Başkanı Çağrı Anıl, örgüt başkanları ile parti yetkilileri de eşlik etti.

Partiden verilen bilgiye göre, Lefkoşa Surlariçi’ndeki Yayalaştırma Projesi’ni olumlu ve olumsuz yönleri ile esnafla bire bir görüşerek yerinde değerlendirme fırsatı bulan Denktaş ve heyeti, bölge esnafının ve bölgede bulanan vatandaşlarının sesine kulak verdi.

 

24 saat canlı Surlariçi oluşturulmalı

Ziyaret sonunda bir değerlendirmede bulunan DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş; “Yarısı mutlu, yarısı mutsuz esnaf olmaz. Düşüncelerin dinlenerek ve ortak paydada bulaşarak 24 saat canlı bir Surlariçi oluşturulmalı” dedi.

Hedeflerinin önce alt yapı, sonra çehre ve nihayette pırıl pırıl bir Surlariçi yaratmanın yolunu açmak olduğunu vurgulayan Denktaş şöyle konuştu:

“Bu nedenle hedefimiz; LTB’nin, Turizm Dairesi’nin, Vakıfların, Eski Eserlerin ve bölge Esnafının birlikte onaylayacağı bir planlama ile önce alt yapı, sonra çehre ve nihayette pırıl pırıl, capcanlı bir Surlariçi yaratmanın yolunu açmaktır.

 

“Ben yaptım oldu mantığı”

Malın değer bulduğu, bu nedenle mal sahibinin malına sahip çıktığı Surlariçine tüm giriş noktalarından Surlariçi Merkezine vatandaşın rahatlıkla gelebildiği, işi bittiğinde yürümeye ve bekleme gerek kalmadan Sur dışına çıkabildiği bir plan ortaya konması mümkündür. Yeter ki hedef birliği olsun. Ve ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile hareket edilmesin. Biz bu konuda katkı koymaya ve sorumluluk üstlenmeye hazırız.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2014, 06:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474