banner564

“Yaşatmak görevimiz”

Bakan Çavuşoğlu, TÜK’ü peşkeş çekme niyetinde olanların oyunlarını bozduklarını iddia etti

“Yaşatmak görevimiz”
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) şeffaf ve herkesin denetimine açık bir kurum olduğunu kaydederek, “TÜK’ü peşkeş çekme niyetinde olanların oyununu bozduk. Sevinçliyim. Biz kurumu yaşatarak onları üzüyoruz, üzmeye de devam edeceğiz” dedi. Çavuşoğlu, dün öğleden sonra tarım ve hayvancılık konularını görüşmek üzere Mustafa Naimoğulları başkanlığındaki Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yönetimini kabul etti. Görüşmede Çavuşoğlu’na; Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben, Hayvancılık Dairesi Müdürü Burcu Vudalı, Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) Mehmet Karadayı eşlik etti. TÜK, süt ve arpa fiyatları ile Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri konularında açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, ilk sözü Naimoğulları’na verdi.

Naimoğulları: Maliyenin tavrı biraz sıkıntılı
Birlik Başkanı Naimoğullar, önceki gün Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile görüştüklerini anımsatarak, “Maliyenin parasal durumuyla ilgili tavrı biraz sıkıntılı” değerlendirmesinde bulundu. Sorunları Tarım Bakanı ile görüşeceklerini dile getiren Naimoğulları, “Öncelikli konumuz süt fiyatları ile arpaya gelen zammın piyasaya nasıl yansıyacağı” dedi.
Talepleri tek tek ele alacaklarını söyleyen Naimoğulları, “Sayın Bakan üreticinin içinde bulunduğu durumu iyi biliyor” ifadesine yer verdi.

Çavuşoğlu: Her yıl ayarlama talep ediliyor
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ilk olarak süt fiyatları konusuna değindi. Üretimin elektrik, mazot yem gibi girdi maliyeti olduğunu belirterek, üreticilerin bu maliyetin karşılanması için süt fiyatlarında her yıl bir ayarlama talep ettiğini söyledi.

 “Serdar bey bizim ortağımız”
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın dün üreticilerle yaptığı görüşmeyi basından takip ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Tarım Bakanlığı bir çalışma yaparken Maliye Bakanlığı ile istişare eder, etmek zorundadır. Serdar Bey bizim ortağımızdır da. Yetki bizde görülüyor olsa bile hükümet koalisyon hükümettir. Onunla da bir mutabakat sağlamak zorundayız. Herkes bu konun içinde” değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2017, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473