banner564

Yastayız

Kaza geçiren eşi ve çocuklarını görebilmek için panik halinde hastaneye giderken karşı şeride geçerek Ali Demir yönetimindeki araçla çarpışan 31 yaşındaki Asiye Çınar Talay ile 4 çocuk annesi Elif Demir hayatını kaybetti, 7 çocuk öksüz kaldı

Yastayız
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Asiye Çınar Talay henüz 31 yaşında, iki çocuk annesiydi… Bafra’daki kuaför dükkânında çalışırken aldığı telefonla, trafik kazası geçiren eşi ve çocuklarının yaralı vaziyette hastaneye kaldırıldığını öğrendi. Hemen aracına atlayıp yola koyuldu.
Çocukları ile eşini görmek için panik halinde Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne yetişmeye çalışan Asiye Çınar Talay, karşı şeride geçerek Pamuklu – Kumyalı Anayolunda Ali Demir yönetimindeki araçla yüz yüze çarpıştı. 
Meydana gelen şiddetli çarpışma sonucu 2 çocuk annesi Asiye Çınar Talay ile Ali Demir’in aracında yolcu olan 4 çocuk annesi 53 yaşındaki Elif Demir kaza yerinde yaşamını yitirdi. Elif Demir’in eşi Ali Demir ise ağır yaralandı. 
İki annenin ölümüyle sonuçlanan kaza ülkeyi yasa boğarken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı taziye mesajı yayımlayarak “trafik sorununun ne kadar yakıcı olduğunun maalesef bir kez daha yaşandığını” belirtti.

İki araçta beş çocuk vardı
Karpaz bölgesinde dün yarım saat arayla meydana gelen iki trafik kazası iki ailenin faciasına neden oldu. 
Talihsiz olaylar zincirini başlatan ve 4’i çocuk 9 kişinin yaralanması ile sonuçlanan ilk kaza dün saat 14.30 sıralarında Ziyamet’te meydana geldi. 
Ziyamet - Kumyalı Anayolunda yaşanan kazada,  Mustafa İldiz (E-32), yönetimindeki EP 748 plakalı araç ile seyrettiği sırada dikkatsizliği sonucu yolun sağına geçip, karşı istikametten gelmekte olan Ertan Talay (E-37) yönetimindeki MD 112 plakalı araç ile çarpıştı.
Çarpma nedeni ile MD 112 plakalı araç takla atarak durabildi.
Kaza sonucu Mustafa İldiz, Derya Ateş (K-25), Döne Ateş (K-42), Hasan İldiz (E-13), Metin Efe İldiz (E-3) , Enes İldiz (E-5), Ertan Talay (E-37) ve çocukları Tanem Talay (K-2,5) , Cengiz Talay (E-11) yaralandı. Yaralılar Gazimağusa devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberi alınca yola koyuldu
Bafra’da kendisine ait kuaför dükkânında olan Asiye Çınar Talat, eşi Ertan Talay, çocukları Tanem Talay ve Cengiz Talay’ın yaralandığını duyunca hemen yola koyuldu. 
Hastaneye kaldırılan eşi ile çocuklarını görmek için acele hareket ettiği ve yönetimindeki MF 883 plakalı araç ile süratli gittiği iddia edilen Asiye Çınar Talay, Pamuklu – Kumyalı Anayolunda virajı alamayarak karşı şeride geçti ve karşı yönden gelen Ali Demir yönetimindeki DP 473 plakalı araç ile yüz yüze çarpıştı.
Şiddetli çarpışma sonucu Asiye Çınar Talay ve DP 473 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Elif Demir olay yerinde yaşamını yitirdi, Ali Demir ile Ali Polat da yaralandı. 
Yaralılar Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Ali Demir’in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Ameliyat edilen Ali Demir daha sonra iç kanama teşhisi ile Yakın Doğu Hastanesi’ne sevk edildi.

İki anne öldü, 7 çocuk öksüz kaldı
İki kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza üzerine polis, olay yeri inceleme ve itfaiye ekipleri olay yerine gitti. 
Kaza mahallinde yapılan incelemelerin ardından Talay ile Demir’in cesetleri hastane morguna kaldırıldı.
Hastanede tedavi gören çocukların annelerinin ölümünden haberleri olmadığı ancak eşine bilgi verildiği öğrenildi.
Talay ile Demir’e bugün otopsi yapılacağı belirtilirken, yaşanan kaza ülkeyi yasa boğdu. 
Biri 2 çocuk, diğeri 4 çocuk iki annenin ölümüyle sonuçlanan kaza yürekleri dağladı. Aslen Gelincik Köyü’den olan Asiye Çınar Talay’ın Bafra’da kendisine ait kuaför dükkânı işlettiği belirtildi.
Kazada yaşamını yitiren Elif Demir’in ise 2’si kız, 3’ü erkek 4 çocuk annesi ve ev hanımı olduğu öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474