banner564

Yaz tatili başladı

Orta dereceli okullarda 27 bin 448 öğrenci karnelerini aldı

Yaz tatili başladı
banner598

 Orta dereceli okullarda dün karnelerini alan öğrenciler yaz tatiline başlarken, ilköğretimde 17 Haziran’da karnelerin verilmesiyle tatile girilecek.  

İlköğretimde 27 bin 448 öğrenci karne alırken, Genel Orta Öğretimde 24 bin 265 öğrenci karne alacak.
2019-2020 Öğretim Yılı ise 16 Eylül pazartesi başlayacak.
Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı 32, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı 12 devlet okulunda öğrenim gören 20 bin 781 ortaokul ve lise öğrencisi ile 8 özel kolejde öğrenim gören 3 bin 484 ortaokul ve lise öğrencisi olmak üzere toplam 24 bin 265 öğrenci karne aldı. 

Yerleştirme Sınavları 22 Haziran’da…
Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) ve 20 Temmuz Fen Lisesi Yerleştirme Sınavı 22 Haziran Cumartesi günü yapılacak.
8. Sınıfı tamamlayan öğrencilerin Meslek Liseleri Programlarına tercih başvurularının alınması ise 18-24 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacak.

Çavuşoğlu: Başarıyı karneden ibaret görmeyin
Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Çavuşoğlu, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesi münasebetiyle mesaj yayımladı.
Çavuşoğlu, çocukların aldığı karnelerin, başarının değerlendirilmesinde sadece bir araç olduğunu ve dönem boyunca yapılan çalışmalarla ortaya koyulan performansın neticesini yansıttığını belirterek, çocukların başarılarının karnelerinden ibaret görülmemesi gerektiğini vurguladı. 
Mesajında, öğrenci, öğretmen ve velilere seslenen Çavuşoğlu; eğitime yapılan yatırımın, ülkenin geleceğine yapıldığını ifade ederek, “Hedefimiz, gelişen dünyada, okuyan, araştıran, sorgulayan, donanımlı, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmektir” dedi. 
Eğitimde var olan sorunların farkında olduklarını ve bakanlık olarak bu sorunların çözümü için yaz tatili boyunca var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Öğretmenlerimizin huzur içerisinde çalışacakları bir ortam yaratma arzusundayız. Tüm öğretmenlerime yıl boyunca verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, iyi bir yaz tatili geçirmelerini temenni ederim” dedi.

Velililere tavsiye…
Karneyi çocuğun kişiliğinin bütününe yönelik bir değerlendirme aracı olarak kullanmamaları yönünde velilere de tavsiyede bulunan Bakan Çavuşoğlu şöyle devam etti: 
“Çocuklar bizim hayattaki en değerli varlıklarımızdır. Onların iyi eğitim almaları ve gelecek için sağlam adım atmış olmaları hepimizin ortak hedefidir. Bu doğrultuda onları çalışmaya teşvik etmek ve cesaretlendirmek çok önemlidir.  Üstlendiğiniz bu kutsal görevde hep yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.”  
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474