banner564

Yazık bu ülkeye

Yıllardır denetimsiz bırakılan Lefkoşa’nın tarihi ve turistik bölgesi Arasta’da satırlı, sopalı kavga sonrasında 7 kişi tutuklandı

Yazık bu ülkeye
banner598

 Suna ERDEN

   Polisin ve belediye zabıtasının yıllardır denetimsiz bıraktığı Lefkoşa’nın tarihi ve turistik Arasta bölgesinde önceki akşam kalabalık iki grup arasında yaşanan kavganın ardından gözaltına alınan 7 zanlı dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme zanlılar hakkında tutukluluk emri verirken, yaşanan olay bölgede ciddi kaygılara yol açtı.
   Polis; kavga sırasında satır, tahta sopa ve birçok tecavüz aleti kullanıldığını belirtirken, bazı suç aletlerinin de aranmakta olduğuna dikkat çekti.
   Polis; 7 zanlıdan 4’ünün alkollü olduğunu açıklarken, aranan birçok şahıs bulunduğunu ifade etti.
Duruşmaya çıkarılan zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, olayın önceki akşam saat 21.00 sıralarında Arasta bölgesinde yaşandığını hatırlattı. 

Dördünde alkol vardı
Polis, zanlıların daha önceden aralarında bulunan husumetten dolayı kavga ettiklerini belirtirken, çıkan olayda üç kişinin hafif yaralandığını, Ahmet İçin’e ait aracın ise kasti hasara uğratıldığını söyledi.
Kavgadan sonra zanlıların tutuklandığını belirten polis, Aykut Demir’in nefesinde 94, Sergen Demir’in nefesinde 244, Selçuk Koç’un nefesinde 110 ve Ali Haydar Erdine’nin nefesinde ise 112 promil alkol tespit edildiğini açıkladı.
Kavga olayının çevrede rahatsızlık verdiğini, mesele ile ilgili aranan birçok şahıs olduğunu, olayda kullanılan satır ve tahta sopanın bulunarak emare alındığını söyleyen polis, kamera görüntülerinin incelenmeye devam edildiğini ifade etti.
Polis, olayda kullanılan tecavüzü bazı aletlerin henüz bulunamadığını, kavganın yaralama suçuna dönüşebileceğini söyleyerek, zanlıların 2 gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

Sosyal medyada geniş yankı buldu

   Diyalog’un dün birinci sayfadan ‘Dehşet yaşandı’ başlığıyla geniş yer verdiği Arasta olayı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Her gün yüzlerce turistin bölgeyi dolaştığını belirten vatandaşlar, gerek polisin, gerekse diğer ilgililerin daha geniş önlem almasını istedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ANASINA BAK KIZINI AL,KENARINA BAK BEZİNİ AL.

ALL EXPORTED FROM MOTHERLAND TURKEY !!!!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474