banner564

Yeni değil

Mustafa Akıncı, bireyin mülkiyet hakkının öteden beri kabul edilmiş bir durum olduğuna işaret etti

Yeni değil
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün, Cafer Gürcafer başkanlığındaki Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’ni kabul etti.
Kabuldeki konuşmasında Mustafa Akıncı, bireyin mülkiyet hakkının öteden beri kabul edilmiş bir durum olduğuna işaret etti.
Müzakerelerde ilk kez iki tarafın da nerelerde uzlaşılabileceğini görüştüğünü ve pozisyonları iki tarafın da kabul edeceği bir noktada uyumlaştırma çabasında olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, mülkiyet konusundaki spekülasyonları da yanıtladı. Akıncı, bireyin mülkiyet hakkının her iki tarafça benimsenmesinin ötesinde yeni bir durum yaratılmadığını söyledi.
Spekülasyonlara gerek olmadığını ifade eden Akıncı, “Şu anda özellikle tedirginlik yarattığı söylenen mülkiyetle ilgili olarak bireyin mülkiyet hakkının var olduğunu iki tarafın da benimsemesinin ötesinde yeni bir durum yaratılmış değildir” dedi.

“Yabancı aktörler yardımcı olmalı”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yabancı aktörlerin de bu sürece yardımcı olması gerektiğini belirterek, Annan Planı döneminde düzenlenen bağışçılar konferansının fiyaskoyla sonuçlandığını hatırlattı ve bu bağlamda geçmişten dersler çıkarıp uyarılarda bulunduklarını dile getirdi.
Karamsar olmadığını, ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olduğunu belirten Akıncı, gelecek yıl mayısta Güney Kıbrıs’ta parlamento seçimleri olduğunu, seçim dönemlerinde hassasiyetlerin arttığını, o güne kadar Kıbrıs sorununda sonuca doğru bir yerlere varmayı arzu ettiğini ifade etti.

Gürcafer: Çözümsüzlük sektörü olumsuz etkiliyor
Gürcafer kabulde yaptığı konuşmada, ülke ekonomisinin zorlu dönemlerden geçtiğini ve belirsizlik ve çözümsüzlüğün her dönemde inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi.
Son dönemde çözüm iklimi oluştuğunu ve çözüm konusunda heyecan duyduklarını dile getiren Gürcafer öte yandan bu süreçte ortaya atılacak spekülasyonların ülke ekonomisine zarar vermemesi için süreçle ilgili bilgi almak istediklerini kaydetti.


Lefkoşa Kozmopolitan Üniversitesi kuruluyor
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün, yasal çalışmalarını tamamlayan ve izin bekleyen Lefkoşa Kozmopolitan Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı, Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci başkanlığındaki mütevelli heyeti ve Rektör Prof. Dr. Filiz Tiryakioğlu’ndan oluşan heyeti kabul edildi.
Ertan Birinci, kabulde yaptığı konuşmada eğitim ve turizmde yatırımların arifesinde olduklarını belirterek, bunları Cumhurbaşkanıyla paylaşmak istediklerini ifade etti.

Akıncı: Sayının artması sevindirici
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birinci’yi dinledikten sonra yaptığı açıklamada, üniversite sektörünün yurt dışına sürekli elçiler gönderilen bir kurum haline geldiğini söyledi. Bu anlamda, sayıların artmasından sevinç duyduklarını ifade eden Akıncı, “Ancak öte yandan da kalitenin iyi düzeyde olması, onun da korunması gerekir” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473