banner564

Yeni hastane nerede?

Sağlıktaki sorunları yineleyen Sıla Usar, Bakan Sucuoğlu’na yönelik eleştirilerde bulunarak verilen bazı sözleri hatırlattı

Yeni hastane nerede?
banner598
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Sıla Usar, kamu hekimlerinin muhatabının yargı ve Cumhurbaşkanlığı değil, Sağlık Bakanlığı ve hükümet olduğunu kaydederek, “Makamınızın sorumluluğu size ağır gelmiş olabilir, bunu anlarız. Ama verdiğiniz sözleri unutmanızı anlamamızı beklemeyin” dedi.
     Halkın sağlık hizmeti beklediğini söyleyen Usar, “On yıllardır biriken sorunları sadece sıcak su akıtarak çözebileceğinizi mi sandınız?” diye sordu.
     Tıp-İş Başkanı Usar, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun yerel bir gazetede “Sağlığı siyasete yem ediyor” başlıklı açıklamalarına yanıt vererek, “Sendikamız yurttaşlarımızın sağlık hakkı için siyaset yapmaya ve doğruları söylemeye devam edecek. Yapacağımız siyasetin sizin yapmaya çalıştığınız siyasetten çok daha gerçekçi, dürüst ve halk yararına olacağından emin olabilirsiniz” dedi.
   Usar, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “İnsanların niyetlerini anlamak isterseniz söylediklerine değil yaptıklarına bakınız. Sayın Sucuoğlu göreve geldiği zaman ‘Mevcut maaşlarla doktor çalıştırılamaz. Hekimlerin özlük haklarını iyileştireceğiz’ demişti. Peki, ne oldu? Hekimlerin hastanede kalmasını özendirecek özlük hakkı iyileştirilmesi yapılmadı. Aksine hekimler arasındaki eşitsizlik daha da artırıldı.
     Sayın Bakan, ‘Çalışacak hekim bulamıyoruz’ demişti. Sonra ‘Türkiye’den gelip de çalışmaya can atan birçok hekim var’ deyiverdi. Hastanelerin alt yapı ve fiziki koşulları yetersiz dediğimizde Sayın Sucuoğlu ‘Yeni hastane yapacağız’ demişti. Peki, yeni hastane nerede?”

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2017, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474