banner564

Yeni yasa yürürlükte

Bakan Evren, özel güvenlik şirketlerinin ve çalışanlarının artık yasal bir statüye kavuşacağını belirtti

Yeni yasa yürürlükte
banner598
  İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyetteki özel güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek üzere hazırlanan Özel Güvenlik Hizmetleri Yasası’nın, 1 Temmuz 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini açıkladı.
      Yasa ile, özel güvenlik şirketlerinin ve çalışanlarının artık yasal bir statüye kavuşacağını ve yasa çerçevesinde faaliyet göstereceklerini belirten Bakan Evren, çalışanların ise Polis Genel Müdürlüğü tarafından verilecek özel eğitimlere tabi tutulacağını söyledi.
     Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Yasa’nın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren kurulacak özel güvenlik şirketleri, özel güvenlik hizmeti alacak ve/veya kendi özel güvenlik birimini kuracak kamu veya özel kurum ve kuruluşlar ile özel güvenlik görevlisi olarak görev yapmak isteyen kişilerin Yasa ile belirlenen koşulları taşımaları ve öngördüğü kurallara uymaları gerekiyor.
     Yapılacak denetimlerde bu kurallara uymadıkları tespit edilen gerçek ve tüzel kişilere Yasa ile belirlenen cezalar uygulanacak.

Mevcut şirketlerin durumu ne olacak?
     Yasa’nın yürürlüğe girdiği tarihte özel güvenlik sektöründe faaliyette bulunan ve/veya özel güvenlik hizmeti vermekte olan özel güvenlik şirketlerinin ise yeni kurallara uyum sağlayabilmesi amacıyla 1 yıllık bir geçiş süreci öngörülüyor.
     Bu kapsamdaki şirketlerin, özel güvenlik hizmeti alan ve/veya kendi özel güvenlik birimi bulunan kamu veya özel kurum ve kuruluşlarının ve halihazırda özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilmiş kişilerin bu geçiş sürecinde Yasa’nın öngördüğü kurallara uyum sağlamak üzere tedbir almaları gerekiyor.
     Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen kişiler İçişleri Bakanlığına başvurulabilecek. 33/2017 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Yasası’na ise 2 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete Ek-1’den veya www.mahkemeler.net sitesinden ulaşılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2017, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473