banner564

‘Yeter artık’

Aylardır ‘Ara Emri’ ile kapalı tutulan Lefkoşa-Güzelyurt yolunun açılması için ikinci kez eylem yapıldı

‘Yeter artık’
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Gönyeli Belediyesi’nin köprü inşaatı sonrasında mağdur olduğunu belirten ailenin mahkemeye başvurması ve ara emri alması sonrasında Lefkoşa-Güzelyurt yolunun kapatılması vatandaşlara ciddi sıkıntılar yaşatıyor.
   Ana yolda giderken, Yenikent’e yönlendirilen araçlar daracık yolda hem ciddi kaza tehlikesi yaşıyor, hem de zaman kaybediyor.
   Sorunun aylardan beri çözümlenmemesi nedeniyle ikinci kez yol üzerinde eylem yapan vatandaşlar, devlet ve hükümet yetkililerine seslenerek “Bizlere çektirilen bu kadar çile yeter” dedi.
   Güzelyurt Eylem Komitesi tarafından ikinci kez düzenlenen eyleme Alayköy’den de destek geldi. Eylemciler “yol medeniyettir, seyrüsefere zam, ehliyete zam, sonuç kapalı yol” yazılı pankartlar açtı.     Yolun yeniden trafik akışına açılmasını talep eden eylemciler basın açıklamasının okunmasının ardından dağıldı. 
   Güzelyurt Eylem Komitesi adına hazırlanan basın açıklaması Mehmet Güneş tarafından okundu. Açıklamada ara emrine takılan projenin yaratmış olduğu sıkıntılardan bahsedilerek yetkililerden bir çözüm üretilmesi talep edildi. Vatandaşların sokak aralarından geçmek zorunda bırakıldığına dikkat çekilen eylemde Gönyeli Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı ve mahkemeler göreve çağrıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473