banner564

Yeterli denetim yok

Okula gidiyorum diyerek evden çıkan çocuklar, soluğu internet kafelerde alıyor

Yeterli denetim yok
banner598
Zorkun TAŞER
Ülke genelinde her geçen gün artan internet kafeler, çocuklu aileleri tedirgin etti.  Aileler, bu kafelere, gece 00.00’dan sonra 18 yaş altındaki çocukların alınmaması hususunda görüş belirterek, yeterli denetimlerin yapılmamasından şikâyetçi…
İnternetin kuşkusuz çocuklar üzerinde hem yararlı etkileri, hem de zararlı etkileri olduğu bilinen bir gerçek. Son yıllarda ülke genelinde artış göstermeye başlayan internet kafelerin, çocuk yuvası haline gelmesi dikkat çekiyor. 
Birçok aile bu durumdan şikayet ederken, internet kafelere çocuklarının gizlice gittiğini söylüyor. Okuldan kaçarak, ya da “ders çalışmaya gidiyorum” diyerek evden çıkan çocuklar, soluğu internet kafelerde alıyor.
 Aileler, çocuklarının internet kafelere gitmesini önleyemediklerinden yakınırken, yetkililere de “çocukların internet kafelere girmesi yasaklanmalı” çağrısında bulunuyor.

“Denetim gerekiyor”
İnternetin çocuk ve gençleri ahlaksızlaştırma noktasında çok büyük rol oynadığını ifade eden bir aile, “Özellikle çalışmayan ve okuldan çıktıktan sonra boşta kalan çocuklar, zamanlarını internet kafelerde geçiriyorlar. Maalesef bu konuda sorumluluk sahibi olan ilgili kişi ve kurumlar üzerlerine düşen görevi gereği gibi yerine getiremiyor. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Sağlıklı ve şuurlu bir nesil yetiştirmek istiyorsak öncelikle bu gibi yerlerin denetim altına alınması ve gerektiğinde kapatılması gerekiyor” dedi.

“Kafelerde yatıp, kafelerde kalkıyorlar”
Aileler, çocuklarının kimi zaman eve gelmediğini ifade ederek, kafe işletmelerinin de çocukların bu durumuna mani olamadıklarına dikkat çekiyor. 
Kafe sahipleri, “Çocuklara mani olamıyoruz. Biz ‘gelmeyin’ desek de çocuklar anlamıyor ve geliyorlar. Birçok zaman ailelerle tartışıyoruz. Çocuklarını bizim zorla kafeye aldığımızı bile söyleyenler oluyor. Ama bizim öyle zorla kafeye çocukları getirme gibi bir durumumuz yok” diyor.

Uzmanlar: İnternet faydalı hale getirilebilir
Öte yandan uzmanlar, çocukların aileleri tarafından bilinçli şekilde yönlendirip, interneti bilinçli şekilde kullanılması durumunda, internetin faydalarını da büyük ölçek de görebileceğini vurguluyor. Aynı uzmanlar,  eğer düzensiz ve aile tarafından bilinçsiz ve kontrol edilmeden çocuklar internet kullanıyorsa, çok büyük psikolojik etkileri olabileceğini savunuyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474