banner564

Yoğun görüşme trafiği

Bakan Çavuşoğlu, Meclis Başkanı Siber, Başbakan Yorgancıoğlu ve Dışişleri Bakanı Nami ile biraraya geldi

Yoğun görüşme trafiği
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti. Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşen görüşmede Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hazır bulundu. TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, özellikle bu süreçte KKTC’ye ziyaret gerçekleştirmek istediklerini kaydetti ve TC Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakanı’nın selamlarını Siber’e iletti. 

Çavuşoğlu: Detayları görüşme fırsatı bulduk
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Başbakan, Dışişleri Bakanı ve siyasi parti lider ve temsilcileriyle Kıbrıs müzakerelerinde gelinen noktayı değerlendirdiklerini, tıkanma döneminde, Rum Lider Anastasiades masayı terk ettikten sonra yaptıkları girişimlerle ilgili detaylı görüşme fırsatı bulduklarını dile getiren Çavuşoğlu, KKTC’nin ekonomik kalkınması, büyümesi ve uluslar arası görünürlüğü gibi bir çok konuyu ele alma fırsatı bulduklarını da kaydetti. Çavuşoğlu, Siber’le de görüşmüş olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Siber: Arzu ettiğimiz noktada değiliz
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, TC Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Meclis Başkanı’na selamlarını iletti. Kıbrıs müzakerelerinde geldikleri noktanın arzu ettikleri bir nokta olmadığını ifade eden Siber, halkın ve kendilerinin bu sorunun sona ermesini, Anastasiades’in masaya gelmesini ve müzakerelerin başlamasını istediğini kaydetti.

Çavuşoğlu Başbakanlıkta
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu daha sonra Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından kabul edildi.
Kabulde ilk sözü alan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevcut süreçte KKTC’yi ziyaret ederek her zaman olduğu gibi Kıbrıs Türk halkının haklı davasının yanında olduklarını vurgulamak istediklerini ifade etti.
Başbakan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarının korunmasının söz konusu olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu konudaki desteğine teşekkür etti.
Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk halkının ada üzerinde ve etrafındaki doğal zenginliklerde hakkının söz konusu olduğunu vurgulayarak, bu hakkın kullanılması ve korunması adına Türkiye ile işbirliğinin mevcut olduğunu söyledi.Başbakan Yorgancıoğlu, KKTC ekonomisinin geliştirilmesi adına yapılan katkıların devam ettiğini görmenin de kendilerini mutlu ettiğini söyledi.


Nami: Faydalı bir ziyaret oldu

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC’deki temasları çerçevesinde mevkidaşı Dışişleri Bakanı Özdil Nami’yle görüştü.
Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret eden Çavuşoğlu’yla görüşmesi sırasında yaptığı konuşmada, “değerli dostum” diye hitap ettiği konuk Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun çok önemli bir dönemde önemli bir ziyaret gerçekleştirmekte olduğunu ifade etti.
Dışişleri Bakanı Nami, Çavuşoğlu’nun ziyareti sırasında üst düzey temasların yapıldığını, başta Kıbrıs meselesi olmak üzere iki hükümeti de ilgilendiren konuların derinlemesine ele alındığını, faydalı bir ziyaret gerçekleştiğini kaydetti. Nami, Kıbrıs müzakerelerinde, KKTC makamlarının Türkiye ile işbirliği içerisinde tam bir dayanışma çerçevesinde Türk tarafının pozisyonunu birlik beraberlik içerisinde yürütmekte olduğunu belirterek, “Güçlü bir şekilde müzakere masasında yer almaya devam ediyoruz” dedi.


 Denktaş ve Dr. Küçük’ün kabirlerine ziyaret
Günübirlik ziyaret için KKTC’de bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sırasıyla Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün mezarlarını ziyaret ederek çelenk koydu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474