banner564

Yok mu bunun bir çaresi!

Her yağmurda işyerini su basan, maddi zarara uğradığını söyleyen Hasan Tosun, isyan ediyor

Yok mu bunun bir çaresi!
banner598

Ömer KADİROĞLU
Ulukışla Kavşağında 1976 yılından bu yana faaliyet gösteren Yusuf Tosun & Sons Automotive LTD Direktörü Hasan Tosun, yıllardır yaşadığı su baskınlarına bir önlem alınmamasına isyan etti.
Yaşadığı sıkıntıları Diyalog’a anlatan Hasan Tosun, yıllardır söz konusu bölgede oto yedek parça ve makinist dükkânı çalıştırdığını ve burada kış aylarında sıklıkla su baskınları yaşadıklarını ifade etti. 
Tosun, konu ile ilgili Kaymakamlık, Belediye ve Karayolları Dairesi’nin bilgi sahibi olmalarına rağmen bir çalışma başlatmamasına isyan etti. 
Tosun “Her yağmur yağdığında diken üzerinde zarar görürmüyüz diye bekliyoruz” diyerek yetkililerden konuya bir çözüm bulmalarını beklediklerini söyledi.
Geçtiğimiz aylarda yine yaşanan su baskınları nedeni ile birçok oto yedek parçanın kullanılamaz halde olduğunu ve ciddi bir mağduriyet yaşadığını kaydeden Tosun, 2013 yılından bu yana köprü ve dere yatağı ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadığının altını çizdi. Tosun, şunları söyledi:
“2013 yılından bu yana yaşanan su baskınları nedeni ile birçok oto yedek parça kullanılamaz hale geldi. Geçtiğimiz aylarda yağan yağmurlar nedeni ile yine birçok yedek parçayı çöpe atmak zorunda kaldık. Geçmiş yıllarda köprü genişti ve Mağusa yolu yapılırken köprüyü küçük yaptılar ve gelen su, yolların üzerinden taşarak gidiyor. Bu durumu Karayolları Dairesi, Belediye ve kaymakamlık biliyor ancak bir çözüm üretmiyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473