banner564

“Yol yakınken bu yanlıştan dönün”

Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada, akaryakıt üzerinden seyrüsefer harcı alınmasının pahalılığı artıracağı savunularak bazı eleştirilerde bulunuldu

“Yol yakınken bu  yanlıştan dönün”
banner598
Halkın Partisi, akaryakıt üzerinden seyrüsefer harcı alınması uygulamasına geçilmesi halinde piyasada pahalılığın daha da artacağını ileri sürerek, hükümete, “yeni eşitsizlikler yaratacak bu uygulamaya geçme yanlışından yol yakınken dönmesi” çağrısı yaptı.
HP’den yapılan yazılı açıklamada, “hükümetin siyasi irade gösterip, yasaları uygulamak ve ödenmeyen seyrüsefer harçlarını toplamak yerine piyasada pahalılığı daha da artıracak yollara saptığı” görüşüne yer verildi. 
Bu türden bir uygulamanın hayata geçmesi durumunda piyasada farklı iş alanlarında emek veren kişilerin ciddi şekilde mağdur olabileceği ve vatandaşlar arasında yeni eşitsizlikler yaşanacağı uyarısında bulunulan açıklamada, seyrüsefer harçları konusundaki mevcut sorunun çözümü için öneriler de paylaşıldı.
Açıklamada, “Mevcut devlet yapısının denetim özürlü olduğu, bizzat devlet yetkilileri tarafından dile getirildiği bilinmektedir. Devletin denetim acizliği, yollarda neden on binlerce kayıtsız aracın olduğunu ve dolayısıyla milyonlarca liralık seyrüsefer kaybının neden yaşanıyor olduğunun açık göstergesidir. Devlet yetkilileri etkin ve sürekli denetim yolları geliştiremedikleri ve uygulamaları gereken kuralları uygulamadıkları için başka yollara sapmakta, piyasayı pahalılaştıracak ve adaleti bozacak olan bir davranışa kalkışmaktadırlar” denildi.
Halkın Partisi, hükümetin uygulamaya koymayı düşündüğü yeni seyrüsefer yaklaşımının “üreticilerin girdi maliyetlerini de artıracağını ve öngörülebilir olmayan bir durum yaratacağını” savundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474