banner564

Yolu trafiğe kapadılar

Ercan Havalimanı ile Bafra Turizm bölgesi arasında yapılacak olan çift şerit yolun geçeceği güzergahı beğenmeyen bölge insanı Ergazi kavşağında eylem düzenledi

Yolu trafiğe kapadılar
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

   Ercan-Bafra Turizm Bölgesi arasında yapılacak olan ve Bahçeler, Dokuzlevler, Boğaz, Boğaztepe ile Kalecik köyleri güzergahını takip edecek olan yeni çift şeritli yola tepki gösteren bölge insanı dün Ergazi kavşağı üzerinde yolu trafiğe kapayarak eylem gerçekleştirdi.
   Boğaz-Boğaztepe-Yarköy Çift Şeritli Güzergah komitesi adına basına açıklama yapan Abdülkerim Karamanoğlu, Bahçeler, Dokuzevler-Boğaz-Boğaztepe ve Kalecik köylerinin hızla gelişmekte olan bölgelerinden geçirilmesi planlanan çift şeritli yolun servis yolları olmadan evleri ve iş yerlerinin birkaç metre yakınında geçeceğinden dolayı binaların ve esnafın büyük zararlara uğrayacağını iddia etti. 
   Ayrıca bölgedeki insanların denizle olan irtibatının, yaşam kalitesinin, ekonomik ve sosyal kalkınmasının olumsuz yönde etkileneceğini söyleyen Karamanoğlu, artmakta olan her türlü motorlu araç kirliliğinin ve sıvılaştırılmış gaz ve benzin tankerlerinin gece ve gündüz yaratacağı yangın ve infilak tehlikelerinin bölge halkını tehdit edeceğini belirtti.

Karayolları Dairesine öneri

   Boğaz-Boğaztepe-Yarköy Çift Şeritli Güzergah komitesi olarak KKTC Karayolları Dairesi Müdürlüğüne İskele-Topçuköy ve Boğaztepe-Yarköy bölgesi arasından geçip Çayırova üzerinden Bafra Turizm Bölgesinde sona erecek çift şeritli yol güzergahı da dahil olmak üzere 3 farklı alternatif sunduklarını anlatan Kahramanoğlu, kendilerine söz verilmesine rağmen halen daha sürmekte olan yol çalışmalarının durdurulmadığını söyledi.
     Güzergah Komitesi olarak belirtilen meskun bölgede çift şeritli yol çalışmalarının sona erdirilmesini isteyen Kahramanoğlu, KKTC makamlarının kendilerine meskun bölgede çift şeritli yolun yapılmayacağına dair verdiği taahhütleri sözde değil somut olarak yerine getirmesini istedi.

Denizer: Yola karşı değiliz 

   İskele Vatandaş İnsiyatifi adına kısa bir açıklama yapan Mustafa Denizer, çift şeritli yola karşı olmadıklarını ancak güzergahına karşı olduklarını söyledi. Güzergahın, esnafı ve bölge halkını oldukça olumsuz etkileyeceğini iddia eden Denizer, güzergahın değiştirilmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474