banner564

Islah okulu nerede?

Okul kantinlerinden 540 TL, 2 cep telefonu ve bilgisayar çalmakla suçlanan 2 genç, kefalet parasını yatıracak birini bulamayınca cezaevine gönderildi

Islah okulu nerede?
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da 4 ayrı okul kantininden 2 cep telefonu, 1 DVD oynatıcı, 2 dizüstü bilgisayar ve 540 TL nakit para sirkat eden Fehmi İlişen ile Hasan Şahan dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.
   Zanlıların 26 ve 27 Nisan 2015 tarihlerinde dört ayrı okul kantininden 540 TL nakit para 2 cep telefonu, 2 dizüstü bilgisayar ve 1 dvd oynatıcı sirkat ettiklerini belirten meselenin tahkikat memuru Osman Örs, soruşturmanın tamamlandığını ifade etti. Örs, zanlı 2 Hasan Şahan’ın mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep ederken, benzer meseleleri olan Zanlı 1 Fehmi İlişen’in ise 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. 
    Savcı Berhat Mavioğlu bu süreyi 45 gün ile sınırlandırdı. Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlı 1 Fehmi İlişen’in 45 günü geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verirken, zanlı 2 Hasan Şahan’ın KKTC vatandaşı muteber 2’şer kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest  bırakılmasına karar verdi,  ancak kefilleri bulamayan Hasan Şahan’da Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
   Diyalog’a konuşan hukukçular, çok genç yaşlarda suç işleyen gençlerin yeniden topluma kazandırılması gerektiğini belirterek, KKTC devletinnin hala ıslah okulu açmamasından yakındı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474