banner564

Yönetim 8 yıl uyudu

Kooperatif Merkez Bankası’ndan 370 bin lira götürmekle suçlanan Hüseyin Fatih İnanlı tutuklandı

Yönetim 8 yıl uyudu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
KKTC’nin en büyük kamu bankası olanKooperatif Merkez Bankası’nın Gazimağusa Doğu Akdeniz Şubesi’nde görevli Hüseyin Fatih İnanlı’nın, 2007 yılı ile 2015 yılı arasında toplamda 370 bin TL sirkat ettiği iddia edildi. Mahkeme emriyle tutuklanan zanlı suçunu itiraf etti.
Mahkemeye şahadet veren polis memuruna göre; tediye fişi ile kendisine verilen nakit paraların tamamını ATM cihazına yatırmayan Hüseyin Fatih İnanlı; kayıtlarda parayı tam yatırmış gibi göstererek 8 yıl süreyle bu uygulamayı sürdürdü. Banka yönetiminin ise bu kadar uzun sürede durumu fark etmemesi dikkat çekti.

“Suçunu itiraf etti”
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Cemil Basri, zanlının, 2007 ile 2015 yılları arasında, Gazimağusa’da çalışmakta olduğu Kooperatif Merkez Bankası’nın Doğu Akdeniz Üniversitesi şubesinde, kendisine tediye fişi ile ATM cihazına yatırması için verilen paraları, cihaza eksik yatırdığını, sisteme ise tam yatırmış  gibi göstererek toplamda 370 bin TL para sirkat ettiğini söyledi. Zanlının önceki gün şikayet üzerine gözaltına alındığını belirten Basri, gönüllü ifade veren zanlının, suçunu itiraf ettiğini aktardı.

İncelenecek evraklar var
Soruşturmanın henüz yeni başladığını ve incelenmesi gereken birçok evrak olduğunu belirten Basri, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğluları, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2017, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473