banner564

Yurtdışına çıkamayacaklar

Güney Kıbrıs’ tan bir araç ve iki motosiklet çaldıkları gerekçesiyle tutuklu bulunan Hasan Akmergiz ve Ali Akçam teminata bağlandı

Yurtdışına çıkamayacaklar
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Güney Kıbrıs’ tan Nissan marka çift kabin araç ile iki adet motosiklet çaldıkları gerekçesiyle tutuklu bulunan Hasan Akmergiz ve Ali Akçam dün hem Gazimağusa’da hem de Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Zanlılar, Lefkoşa’da çıkarıldıkları mahkemede “Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan teminata bağlandı. 
Zanlılar hakkında Mağusa’da başlatılan hırsızlık soruşturmasının da tamamlandığı belirtildi. Duruşmada zanlıların 23 Eylül 2014 günü saat 04.30’da Akyar Sınır kapısının 1 km doğusundan askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçtikleri ve Vrysoulles köyünden bir adet çift kabinli Nissan ile 2 adet motosiklet çaldıkları belirtildi. 
Polis, zanlılar aleyhine başlatılan “askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek uygun bir teminat bağlanmalarını talep etti. Mahkeme, zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına ve KKTC vatandaşı ikişer kefilin 40’ar bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

İkişer kişi kefil oldu
Gazimağusa’da mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Emin Özbilen, zanlıların 23 Eylül 2014 tarihinde saat 04.30’ da Güney Kıbrıs’ tan sirkat ettikleri 1 adet Nissan marka araba ile 2 adet motosikleti askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ ye getirdiklerini anımsattı. 
Soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Özbilen, zanlılar aleyhine sirkar, gümrüksüz mal tasarrufu ve askeri yasak bölgeyi ihlal davalarını getirdiklerini aktardı. Özbilen zanlıların uygun bir teminat ile serbest bırakılmalarını talep etti.
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların 3 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber 2’ şer kişinin 50’ şer bin TL’ lik şahsi kefaleti şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474