banner564

Yüzerek karaya çıktı

Misafirleriyle denize açılan Berova’nın teknesi batma tehlikesi geçirdi

Yüzerek karaya çıktı
banner598

Onur ULAĞ

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın teknesi dün akşam saatlerinde Girne açıklarında batma tehlikesi geçirdi. 
Yaşanılan talihsiz olay esnasında Bakan Berova’nın yanında iki oğlu ve dört misafiri bulunuyordu. Elde edilen bilgilere göre dün saat 18.00 sıralarında Girne Turizm Limanı’ndan hareket eden Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'ya ait tekne mendirekten uzaklaşınca batma tehlikesi geçirdi. Su almaya başlayan tekneye süratle bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik Ekipleri müdahale etti. Sahil Güvenlik ekipleri, teknedeki 5 kişiyi kurtararak karaya çıkardı. Bakan Berova ve bir kişinin ise yüzerek karaya çıktığı ve tümünün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Olayın Girne yakınlarında olması ve Sahil Güvenlik ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde hem Bakan Berova hem iki oğlu hem de misafirleri büyük bir tehlikeyi ucuz atlatmış oldu.

Bakan Berova yüzerek karaya çıktı
Polis Basın Subaylığı'nın verdiği bilgiye göre, saat 18.00 sıralarında, Girne Turizm Limanı'ndan hareket eden Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova'ya ait tekne, mendirek açıklarında bulunduğu bir sırada su alarak batma tehlikesi geçirdi.
Bakan Berova, iki oğlu ve dört misafiri ile birlikte toplam yedi kişinin bulunduğu teknenin batma tehlikesi üzerine süratle bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, teknedeki 5 kişiyi kurtararak karaya çıkardı. Bakan Berova ve bir kişi ise yüzerek karaya çıktığı ve tümünün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

“Teknemiz alabora oldu”
Üzücü olayın ardından çok sayıda seveni Bakan Berova’ya ulaşmak istedi ancak başarılı olmadı. Bakan Berova dün gece kişisel facebook hesabından bir açıklama yaptı. Berova, “Değerli dostlar bu akşam talihsiz bir deniz kazası geçirdik. Teknemiz alabora oldu. Hepimiz çok iyiyiz. Arayan soran tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Telefonum zarar gördüğü için kapalı. İyi ki varsınız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474