banner564

Yüzlerce ağaç küle döndü

Mallıdağ’da dere yatağında çıkan yangın rüzgârın etkisiyle ormanlık araziye sıçradı, söndürme çalışmaları 4 saat sürdü

Yüzlerce ağaç küle döndü
banner598
Melin DOBRAN
Geçitkale’ye bağlı Mallıdağ bölgesindeki dere yatağında dün saat 14.00 civarında çıkan yangın, bölgede hareketli dakikalar yaşanmasına neden oldu. 
Elde edilen bilgilere göre, dere yatağında çıkan yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yayılan alevler ormanlık alandaki birçok ağacın ve kuru otun yanmasına neden oldu. Yetkililer, yangının sigara izmaritinden dolayı çıkmış olabileceğini tahmin ediyor. Bölgede soğutma çalışmalarının sabah saatlerine kadar süreceği belirtildi.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye,  polis, Orman Dairesi, Geçitkale  Belediyesi ve Sivil Savunma ekipleri sevk edildi. Yangını söndürmek için saatlerce çaba sarf eden ekipler, yangını yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına aldı. Bölgedeki traktör, tanker ve greyder gibi iş makineleri de yangın söndürme çalışmalarına katkıda bulundu. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ise yangının devam ettiği anlarda Diyalog TV’ye telefonla bağlandı ve ülkeye yangın helikopteri alınmamasını eleştirdi. Öztaş, “Helikopter olsaydı bugün dönümlerce arazi, yüzlerce ağaç ve ormanda yaşayan canlılar daha az zarar gerecekti” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474