banner564

Yüzüne yastık bastırdı

Evli ve 2 çocuk babası Selçuk Darendeli, evinde misafir olarak kaldığı yeğenini darp ederek, tecavüze kalkışmakla suçlanıyor

Yüzüne yastık bastırdı
banner598
Çiğdem AYDIN
Evli ve iki çocuk babası olan Selçuk Darendeli, evinde misafir olarak kalan yeğenine tecavüz etmeye çalışmak ve ciddi şekilde darp etmekle suçlanıyor.
Yapılan şikayet üzerine gözaltına alınan ve 3 gündür tutuklu bulunan Selçuk Darendeli hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. 
Darendeli’nin tecavüze kalkıştığı iddia edilen ve doktor kontrolünden geçirilen M.D’nin yüzünde, gözünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp, dudaklarında ise diş izi olduğu açıklandı. Olay esnasında kendisini korumaya çalışan M.D’nin zanlıyı tırmıkladığı ortaya çıktı. 

Zorla pantolonunu çıkardı…
Soruşturma kapsamında üç gündür tutuklu bulunan zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlının evinde misafir olarak kalan yeğeni M.D’nin yüzüne yastık bastırdığını, daha sonra darp ettiğini ve pantolonunu zorla çıkartarak tecavüze kalkıştığını söyledi. Polis, tecavüzden kurtulan M.D’nin gözünde, yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi olduğunu, zanlının sol omuzunda ise tırmık izleri tespit edildiğini belirtti. 

14 kişiden ifade alındı…
Zanlının şikâyet üzerine gözaltına alındığını, mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde 14 kişiden ifade aldıklarını söyledi. Zanlının işlemiş olduğu ciddi darp ve tecavüze teşebbüs suçlarının 14 yıl hapis cezası öngördüğünü, zanlının evli ve iki çocuk babası olduğunu ancak ailenin Türkiye’de bulunduğunu ifade eden polis, bu şartlar altında zanlının yargılanmaktan kaçabileceğini veya M.D’ye zarar verebileceğini belirtti. 
Polis, bu olguları ışığında zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 09:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selcuk darendeli
Selcuk darendeli - 7 yıl Önce

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, yeğenine cinsel tecavüzde bulunmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle yargıladığı, Selçuk Darendeli’yle ilgili kararı açıkladı

Elmas TOKAY

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, bu kentte 2015 yılı temmuz ayında, 16 yaşından büyük 18 yaşından küçük yeğenine cinsel tecavüzde bulunmaya teşebbüs etmekten yargılanan Selçuk Darandeli’yle ilgili, “beraat” kararı verdi. Ancak mahkeme, sanık Darandeli’ye kız kardeşinin kızını, vahim zarara uğratacak şekilde darp ettiğine bulgu yaparak 1 yıl hapis cezası verdi.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Düriye Elkıran, Yargıç Mesut Mesutoğlu ve Yargıç Hasan Dağlı’nın baktığı davanın karar oturumunda, iddia makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve sanık Selçuk Darandeli’nin avukatı Ayşe Güney hazır bulundu.

Sanık Selçuk Darandeli’nin aleyhindeki davalarla ilgili, heyet adına alınan kararı okuyan Başkan Düriye Elkıran, cezalandırma prensipleri ve hukuki prensipler üzerinde durdu.

Elkıran, ispat külfetinin iddia makamında olduğuna vurgu yaptı ve iddia makamının iddialarını makul şüpheden ari olarak ispatlaması gerektiğini kaydetti. Heyette oluşacak makul bir şüpheden sanığın yararlandırılarak beraat ettirilebileceğine değinen Elkıran, huzurlarındaki davanın olgularını tek tek değerlendirdi.

Huzurlarındaki davada, müşteki kızın, olay gününün ardından polise verdiği ifadeyle, mahkemede verdiği yeminli şahadetinde bir çok çelişki olduğuna bulgu yaptıklarını belirten Elkıran, iddia makamının mahkemede şahadet veren bazı tanıklarının beyanlarını da güvenilir bulmadıklarını açıkladı.

Sanığın yeminli olarak mahkemede verdiği şahadette “eve geç geldiği için, müştekiyle kavga edip, ona yumruk attığını ve yere düştükten sonra ise bir iki kez tekme vurduğuna dair beyanı olduğunu kaydeden Elkıran, sunulan tüm olgular ışığında olayın buna benzer bir şekilde yaşandığına bulgu yaptıklarını belirtti.

Duriye Elkıran, tüm bu olgular ışığında, sanığın yargılandığı “cinsel tecavüzde bulunmaya teşebbüs etmek” ve “cinsel saldırıda bulunmak” la ilgili davalarda iddia makamının iddialarını makul şüpheden ari olarak ispatlayamadığına karar verdiklerini açıkladı.

Ancak Elkıran, sanığın 3 davadaki “darp” suçuyla ilgili tafsilatını değiştirerek, müştekiyi, vahim zarara uğratacak şekilde darp ettiğine bulgu yaparak, bu suçtan mahkum ettiklerini açıkladı.

Mahkemenin mahkumiyet kararının ardından Kıdemli Savcı Erdinç Akyener söz alarak, sanık Darandeli’nin daha önceden benzer suçtan sabıkası bulunmadığını beyan etti.

Güney: Sanık sevilen bir kişi Selçuk Darendeli’nin avukatı Ayşe Güney ise verilecek karara saygı duyacaklarını söyledi. Müvekkilinin etrafı tarafından sevilen ve sabıkasız bir kişi olduğuna dikkat çeken Güney, mahkemenin ceza takdir ederken mülayim davranmasını talep etti.

1 yıl ceza Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Düriye Elkıran, iddia makamı ve savunma makamının beyanlarının ardından, sanıkla ilgili kararı açıkladı. Elkıran, sanığın, müşteki olan yeğeniyle, eve geç geldiği için kavga ettiğini ve vahim zarara uğratacak şekilde darp ettiğini söyledi. Sanığa cezanın kamu yararı gözetilerek verilmesi gerektiğine işaret eden Elkıran, tüm olgular ışığında, aleyhine getirilen ve suçlu bulunduğu davadan 1 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473