banner564

“Zararımız karşılansın”

Lefkoşa’da 40 dakikalık yağmurdan sonra evi ve işyeri suya gömülen bölgelerdeki vatandaşlar yardım bekliyor

“Zararımız karşılansın”
banner598
Melin DOBRAN

Lefkoşa’nın Metehan Sosyal Konutlar bölgesinde, dün yaşanan sel felaketinin ardından, evini ve iş yerini su basan vatandaşlar Diyalog’a konuştu. 
Yıllardan beridir Lefkoşa’nın en büyük sorununun, alt yapı sorunu olduğunu dile getiren vatandaşlar, her yağmur sonrası bu felaketi yaşadıklarını söyledi. 
Su baskını esnasında bölgeye giden dozerin faydadan çok zarara yol açtığını savunan vatandaşlar, rögarların yılda birkaç kez açılıp temizlenmesi gerektiğini ifade etti. Vatandaşlar, dün bölgeye giden sivil savunma ve belediye personelinin hiçbir şey yapmadığını iddia ederek, rögar kapaklarını kendilerinin açtığını dile getirdi.

Aybil Karakaşlı
“Bu bölgede daha önce de sel baskını oldu fakat benim dükkânıma ilk defa su girdi. Belediye ve sivil Savunma ekipleri rögarları açmak yerine, dozeri bir ileri bir de geri sürünce su dalgalandı. Dalgalanan su hep dükkânlara girdi. Dozer suyu boşaltacak diye komşunun bahçe duvarını kırdı fakat daha beter su doldu. Hasar tespiti yapıldı. Bizim tek istediğimiz zararımızın ödenmesidir. Dükkânımdaki parkeler sudan dolayı kabardı.”

Akile Hansoy
“Üç yıldan beridir bu şekilde. İlk defa dün bu kadar su yükseldi. Öğlen dükkâna geldiğimizde, suyun dükkân seviyesinde olduğunu gördük. Rögar ve ızgara kapaklarının açılmasını rica etmemize rağmen dozer bilinçsizce diğer taraftan yolun içinden aldığı suyu, dükkânlarımızın yan tarafından aktarmaya çalıştı. Betonları kırdılar, dükkânlara sular dalgalanıp girdi. Uzaktan da olsa kızıp bağırdık. Izgara kapakları açılmadı. Yaşlı insanlarımız bize yardım etti ve ızgara kapaklarını açtı. Belediyeyi aradım yollar süpürüldü, teşekkür ederiz ama belediye başkanımız inşallah bizimle ilgilenir. Her zaman sular burada birikir. Bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Senede birkaç kez rögarların açılıp temizlenmesini ve haftada bir buraya çöpçü verilmesini istiyoruz. Bazı elektrikli ürünlerim su altında kaldı. Kurudukları zaman hasar tespiti yapılacak.”

Girgün Çobanoğulları
“Bu bölgenin devamlı olan sorunu, sel baskınıdır. Bölgeyle ilgili belediye gününde tedbir almış olsa, bölge sakinleri bu sorunu yaşamazdı. Bu Allah’tan gelen bir şeydir ama en büyük eksiklik, belediyenin burası için gününde tedbir almamasıdır. Mesela dal birikintileri temizlenseydi, rögarları tıkamazdı. Dün sivil savunma ve belediye geldi. Ne yaptılar? Bölge sakinleri olarak biz rögarları açtık ve suyun tahliye olmasını sağladık.”

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473