banner564

Zehir soluyoruz

Güzelyurt Belediyesi’nin Serhatköy’deki boş bir araziye döktüğü çöpleri yaktığını iddia eden bölge halkı tepkili

Zehir soluyoruz
banner598
Melin DOBRAN
Güzelyurt’a bağlı Serhatköy’de, Güzelyurt Belediyesi tarafından boş bir araziye dökülen çöpler, köy halkının tepkisine neden oldu. 
Çöpler, gece gündüz yakıldığını ileri süren vatandaşlar, hem çevre kirliliğinden hem de çıkan dumandan oldukça rahatsız olduklarını dile getirdi. Köy halkı, belediye yetkililerinin kendilerine daha önce bölgedeki araziye Güzelyurt’tan toplanan çöpleri geçici olarak yığıp, daha sonra Güngör çöplüğüne götüreceklerini söylediğini savundu.
Çöplük nedeniyle zehir soluduklarını belirten Serhatköylüler, duydukları rahatsızlı seslendirmek için 17 Nisan Pazar günü saat 11.00’de, köy meydanında toplanacaklarını ve durumu protesto edeceklerini kaydetti .

“Köylüye sorulmadı”
Serhatköy’de yaşayan vatandaşlar, olayı sosyal medyada şöyle duyurdu, “Yaklaşık bir yıl önce, köyümüzde şu an molozların dökülüp yakıldığı yerde, Güzelyurt Belediyesi tarafından kimseye sorulmadan, köy halkının hiçbir fikri alınmadan, bir zemin hazırlayıp sözde geçici bir süreliğine Güzelyurt bölgesinden toplanan bütün çöpleri, burada toplayıp buradan da yükleyip Güngör’deki çöplüğe dönecekti. Köylülerimiz duyarlılık gösterip duruma karşı çıktı. Bir gurup duyarlı arkadaş, köy muhtarı ve köyün azalarından bir kısmı, Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’la Serhatköy Spor Kulübünde görüşüp, tepkilerini ortaya koymuştu. İyi de netice almıştık. Ertesi gün belediyeye ait iş makineleri bölgeden ayrılmıştı. Her şey normale dönmüştü. Bir süre sonra da ikinci bir kaosla karşılaştık. Molozlar yine dökülmeye başlandı. Belediye yetkililerinden birtakım bilgi edinmek istedik. Bize söyledikleri, ‘yalnız moloz dökülecek ve dökülen molozlar çukurun içerisine itilip, örtülecek.’ Hiç de öyle olmadı. Tam aksine bu molozlar yakılmaya başlandı. Bununla birlikte köyümüzde ciddi bir çevre kirliliği ve olumsuz sağlık koşulları oluştu. Tepkimiz bunadır. Kesinlikle siyasi olarak kimse bakmasın ve yorum yazmasın. Kimse kimseyi kırmasın. Biz Serhatköylüler olarak omuz omuza mücadele edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474