banner564

Zeynep’in suçu yokmuş

Komşu daireden bin 500 TL değerinde iki adet dizüstü bilgisayar çalan Omar Muhammad Ataya El Sahahaeir cezaevine gönderildi

Zeynep’in  suçu yokmuş
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 7 Ekim 2016 tarihinde girdiği komşu dairede 2 adet dizüstü bilgisayar çaldığı iddiasıyla tutuklanan Omar Muhammad Ataya El Sahahaeir isimli zanlı 45 günü geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Çalıntı bilgisayarları alan Utku Özdemir ise teminat ile serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında ilk etapta tutuklanan Zeynep Hazal Şener ise suçsuz olduğu anlaşıldığından mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.
Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Keleş, zanlı Omar Muhammad Ataya El Sahahaeir’in 7 Ekim 2016 tarihinde, komşu daireye girerek 2 adet bin 500 TL değerinde dizüstü bilgisayar sirkat ettiğini söyledi.
Polis, diğer zanlı Utku Özdemir’in ise konu bilgisayarları çalıntı olduğunu bile bile zanlıdan alarak, hırsızlık mal kabulü suçunu işlediğini belirtti. 
Keleş, mesele ile alakalı olarak ilk etapta tutuklanan Zeynep Hazal Şener’in ise suçsuz olduğu anlaşıldığından serbest bırakıldığını kaydetti.

Öğrenci kaydını da yenilememiş…
Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Keleş, KKTC ile bağı olmayan ve öğrenci kaydını yenilenemeyen Omar Muhammad Ataya El Shahaeir’in Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep ederken, Utku Özdemir’in uygun bir teminat ile serbest bırakılmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Hazal Hacımulla, Omar Muhammad Ataya El Sahahaeir’in 45 günü geçmemek kaydı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verdi. Hacımulla, Utku Özdemir’in ise 2 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2016, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473