banner564

Zorla olmadı

23 yaşındaki eşcinsel gencin, 2 erkek tarafından Kanlıköy’deki ormanlık alana götürülerek zorla tecavüze uğradığı ve borç senedi imzalatıldığı yönündeki iddialar ülkede infiale yol açtı

Zorla olmadı
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa yakınlarındaki Kanlıköy’de bir ormanlık arazide geçtiği iddia edilen erkek erkeğe tecavüz iddiaları ülke genelinde infial yarattı. Murat Buhur ve ona yardım eden Atakan Demirtaş isimli şahıslar, internetteki bir eşcinsel paylaşım sitesinde tanıştıkları 23 yaşındaki Ö.H’yi ormanlık alana götürerek önce darp, ardından tecavüz ederek zorla borç senedi imzalattıkları iddiasıyla mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Duyanlara, “Başımıza taş yağacak” dedirten olayda, isminin baş harfleri Ö.H olan şahsa tecavüz ettiği ileri sürülen Murat Buhur mahkemede, Ö.H ile cinsel ilişkiye girdiğini kabul ederek, daha önce iki kez buluştuklarını ve zorla hiçbir şey yapmadığını dile getirdi. Zanlı ayrıca, Ö.H’nin kendisine borcu olduğunu, bu nedenle senet hazırladıklarını da öne sürdü… Mahkeme zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi…

Eşcinsel paylaşım sitesinde tanıştılar…
İddialara göre, Lefkoşa’da bir eşcinsel paylaşım sitesinde tanıştığı 23 yaşındaki erkek şahıs ile buluşup onu aracına alan zanlı Murat Buhur araçta bulunan yeğeni zanlı Atakan Demirtaş ile konu şahsı tehdit edip Kanlıköyde ormanlık araziye götürüp orada zanlı Buhur, Ö.H’ye tecavüz etti. 
Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine tutuklanan zanlılar dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Polis, zanlı Murat Buhur’un, 23 yaşındaki Ö.H isimli erkek şahısla bir eşcinsel arkadaşlık sitesinden tanıştığını,19 Mart tarihinde ise buluştuklarını söyledi. 

Rızası dışında ormanlık alana götürüldü…
Polis, zanlı Buhur’un akrabası Atakan Demirtaş ile buluşma yerine gittiğini, Ö.H.’yi aracına aldığını ifade ederek, araçta yolculuk yapıldığı esnada zanlı Demirtaş’ın Ö.H.’yi zanlı Buhur ile cinsel ilişkiye girmesi için zorladığını ve sırtına yumruk atarak darp ettiğini açıkladı.
Polis, zanlı Demirtaş ile zanlı Buhur’un, Ö.H.’yi rızası dışında Kanlıköy’de bir ormanlık alana götürdüklerini belirterek, burada zanlı Buhur’un, “Benimle ilişkiye girmezsen Atakan'ı çağıracağım, seni dövsün" diyerek tehdit ettiğini söyledi. 

Şiddet kullanarak soyunduruldu…
Zanlı Buhur’un şiddet kullanarak soyunmasını sağladığı Ö.H’ye anal ve oral yoldan tecavüz ettiğini açıklayan polis, tecavüzün adından zanlı Buhur’un üzerindeki bıçağı çıkarıp, Ö.H.’yi “bana 5 bin TL borcun var, bankadan çekip vereceksin" şeklinde tehdit ettiğini ve boş beyaz kâğıda 5 bin TL'lik borç senedi yazmasını sağladığını ifade etti.
Polis, borç senedi imzaladıktan sonra iki zanlının Ö.H.’yi Taşkınköy’deki Ziraat Bankası ATM’sine götürüp zorla toplam bin 500 TL çektirdiklerini ifade etti. 

Kurtulunca doğru polise gitti…
Zanlıların şikâyet üzerine önceki gün gözaltına alındıklarını kaydeden polis, meselenin çok ciddi bir mesele olup toplumda infiale neden olduğunu, zanlıların kendilerini kısmen suça bağlayıcı gönüllü ifade verdiklerini belirterek soruşturma amaçlı zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Daha önce de iki kez oldu…
Mahkeme haklarında “cinsel tecavüz, cinsel ilişkiye girmek için alı koyma, soygun ve şiddet tehdidi” suçlarından soruşturma yürütülen zanlıların üç gün süre ile tutuklu kalmalarına emir verirken avukatı olmayan zanlı Buhur söz hakkı aldı. Zanlı, Ö.H ile cinsel ilişkiye girdiğini kabul ederek, daha önce iki kez buluştuklarını ve zorla hiçbir şey yapmadığını dile getirdi. Zanlı ayrıca Ö.H’nin kendisine borcu olduğunu, bu nedenle senet hazırladıklarını da öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474