banner564

7 Ağustos’a kadar sürecek

Beyarmudu Belediyesi’nin düzenlediği festival başladı

7 Ağustos’a kadar sürecek
banner598
Beyarmudu Belediyesi’nin düzenlediği 6’ncı Patates Kültür Sanat Festivali ve 3’üncü Uluslararası Halk Dansları Festivali önceki gün akşam başladı. Festivalin açılışını Başbakan Özgürgün yaptı.
Açılışa, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Milletvekili UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı ve diğer yetkililer yanında bölge halkı katıldı. 
Başbakan Hüseyin Özgürgün, açılışta yaptığı konuşmada, festivallerin, yerel ürünlerle, bölgesel ve ülke kültürünün tanıtılması açısından önemli olduğunu ifade ederek, festivale uluslararası katılımın da önemli olduğunu söyledi.
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, festivalin, KKTC’nin kültürünü tanıtma ve yabancı kültürlerle kaynaştırma açısından önemli olduğunu belirterek, Beyarmudu’nun her geçen yıl geliştiğini, Belediye Başkanı İlker Edip ile ekibini kutladığını söyledi.
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ise, Beyarmudu’nu, Mesarya’nın çağdaş bir beldesi yapmak için gece gündüz çalıştıklarını anlattı.
Etkinlikte ekipler Başbakan Hüseyin Özgürgün'e ülkelerini simgeleyen çeşitli hediyeler takdim etti.
7 Ağustos’a kadar sürecek festivale, Hindistan, Mısır, Slovakya ve Kırgızistan’dan ekipler katılıyor. Türkiye ekibinin ise olağanüstü hal uygulaması nedeniyle gelemediği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473