banner564

İmar planı talep edildi

Uluslararası Kalkınma Derneği, Girne 2. Bölge Emirnamesi ile ilgili yapılmak istenen değişikliğin zamansız ve anlamsız olduğunu belirtti

İmar planı  talep edildi
banner598
Uluslararası Kalkınma Derneği (SID), Girne 2. Bölge Emirnamesi ile ilgili yapılmak istenen değişikliğin zamansız ve anlamsız olduğunu belirterek, emirname yerine imar planı talep etti.
SID Başkanı Cemil Atakara yaptığı yazılı açıklamada, ülkesel fiziki planın yapılmasının ardından ivedi olarak bölgesel imar planlarının yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Atakara, Girne İmar Planı ile ilgli çalışmalar sürerken, aniden emirname değişikliğinin gündeme gelmesinin zihinlerde soru işaretleri yarattığını ifade etti.
Ülkelerin, ellerindeki değerlerin farkına vardıkları ve bu değerleri korudukları taktirde kalkınacaklarını ifade eden Atakara, “Biz ülkemizin doğal güzelliklerini koruyamaz isek gelecek nesillere anlamsız taş yığınları bırakmış olacağız” dedi.


Refikoğlu: Değişiklik hukuka aykırı
Öte yandan Şehir Plancıları Odası, Girne 2. Bölge Emirnamesi değişikliği ile ilgili sürecin oda tarafından incelendiğini ve hukuka aykırılığının tespit edildiğini bildirdi.
Oda Başkanı Merter Refikoğlu yazılı açıklamasında, bu kapsamda İyi İdare Yasası ve İmar Yasası’ndaki maddelere dikkat çekti.
Refikoğlu, İyi İdare Yasası (27-2013) 7. Madde 1. fıkrasında yer alan Tarafsızlık İlkesi'nde düzenlenen "İdare, eylem ve işlemlerinde tarafsız ve nesnel davranma yükümlülüğü altındadır" ifadesine atıf yaptı, Zeyko bölgesinde yer alan bir otelin inşaasının Kahverengi Bölge’den Mavi Bölge’ye dönüştürülmesinin söz konusu maddeye aykırı olduğunu belirtti.
Refikoğlu, İmar Yasası (55/89) 38. Madde 1. fıkrasında yer alan "Bu Yasa altında tanımlanan her türlü plan, yasada öngörüldüğü şekilde Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası’na kayıtlı şehir plancıları ve/veya şehir plancılarının gözetim ve denetiminde şehir plancılarının da yer alacağı teknik planlama ekibince hazırlanır" ibaresinin aksine, Girne 2. Bölge Emirnamesi değişikliği sürecinde herhangi bir şehir plancısının olmadığının gözlendiğini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473