banner564

10 tonu 54 lira

LTB Harmancı muhtarlara Geçitköy’den başkente gelen suyla ilgili bilgi verdi

10 tonu 54 lira
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, belediye sınırları içerisinde seçilmiş muhtarlarla bir araya geldi; Türkiye’den gelen su konusunda belediyenin politikasını anlattı.
LTB’den yapılan açıklamaya göre önceki gün yapılan toplantıda, Geçitköy’den başkente gelen suyla ilgili muhtarlara detaylı bilgiler veren Belediye Başkanı Harmancı, bir yıllık geçiş döneminde LTB’nin uygulayacağı su politikası ile ilgili de muhtarlardan gelen soruları yanıtladı. 
LTB Başkanı Mehmet Harmancı görüşmeyle ilgili açıklamasında, toplantının her açıdan oldukça faydalı geçtiğini kaydetti. 
Harmancı, toplantıda hem geçiş dönemiyle ilgili LTB’nin düşüncelerini ve politikasını birinci elden muhtarlara aktarma fırsatı, hem de muhtarların özellikle su tarifeleriyle ilgili kafalarındaki soruları yanıtlama imkanı bulduğunu söyledi.
Harmancı, “Başkent Lefkoşa’ya ve Lefkoşalı’ya verilecek su hizmeti ile ilgili kamuoyunda gerçeğin çok üzerinde rakamlar yayımlandı ve yurttaşlarımızın da haklı olarak bundan dolayı huzursuz oldu. Biz resmi olarak bu rakamları yayımladık. Muhtarlarımıza da birinci elden bu rakamları tablo üzerinde hesaplamaları ile birlikte sunduk. Onlar da bu doğru ve sağlıklı rakamları yurttaşlara aktaracak. Böylece doğru bilgi dolaşımını tüm Lefkoşa’ya yayacağız. Muhtarlarımıza duyarlılık göstererek bu toplantıya katıldıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

10 ton 54,2 TL, 13 ton 72,8 TL, 15 ton 86,7 TL
Her belediyenin kendi koşullarına göre belli su tarife fiyatları belirlediğini ifade eden Harmancı, Lefkoşa’da belirledikleri kademeli su tarifelerinin ortalama yurttaşı koruyan bir ücretlendirme olduğunun altını çizdi. Muhtarlara ton başına yurttaşın ödeyeceği ücretlerle ilgili bilgi verdiklerini kaydeden Harmancı, Lefkoşalıların 1 yıllık geçiş döneminde 10 ton su için 54.2 TL, 13 ton için 72.8 TL ve 15 ton için ise 86.7 TL’lik brüt su ücreti ödeyeceğini söyledi.

Bakanlar Kurulu onaylayacak
LTB’nin belirlediği bu ücretlerin diğer belediyelerin belirlediği ücretlerle birlikte Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini söyleyen Harmancı, “Tarifelerle ilgili son onay kararını Bakanlar Kurulu verecektir ve yeni tarifeler o zaman uygulamaya girecektir. Şu anda eski tarifeler geçerlidir.” dedi. 
Lefkoşa Muhtarlar Derneği Başkanı Derviş Dizliklioğlu’nun da aralarında bulunduğu muhtarlar ise halka daha doğru ve doyurucu bilgi verebilmek adına toplantıyı yararlı bulduklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474