banner564

Birincilik Lefke’nin

İlkokul öğrencilerinin katıldığı trafik konulu bir bilgi yarışması düzenlendi

Birincilik Lefke’nin
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) ile KKTCCELL Trafik Eğitim Parkı işbirliğinde ilkokul öğrencilerinin katıldığı trafik konulu bir bilgi yarışması düzenlendi.
2 ile 8 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Trafik Haftası” kapsamında düzenlenen bilgi yarışması Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yarışmaya, KKTC genelindeki 5 ilkokuldan 4’üncü sınıf öğrencileri, okul yöneticileri, öğretmenler ve polis yetkilileri katıldı.
Daha önce KKTCCELL Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret eden öğrencilerin katıldığı yarışmada, her okuldan 3 öğrenci okulu adına trafikle ilgili hazırlanan soruları yanıtladı. 
Trafik Bilgi Yarışması’nda Lefke İstiklal İlkokulu birinci geldi. Şht.Hasan Cafer İlkokulu ikinci, Gazi İlkokulu ise üçüncü oldu.
Bilgi yarışmasının tamamlanmasıyla dereceye giren öğrencilere ödülleri, okul müdürlerine ise plaket verildi.
Birinci gelen takım bisiklet kask seti ve trafikte görünür olmayı sağlayan sarı yelek, ikinci gelen öğrencilere okul çantası ve sarı yelek, üçüncü gelen öğrencilere kalemlik ve sarı yelek verildi.

Şiir yarışması da düzenleniyor
Öte yandan  Trafik Kazalarını Önleme Derneği, “Trafik Haftası İlkokullar Arası Şiir Yarışması ve Şöleni” düzenliyor.
Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Turckell işbirliği ile ilkokul 4. sınıfların katılacağı etkinlik, bugün saat 09.30’da Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı’nda yer alacak. 
Yarışmaya, Hamitköy Dr.Fazıl Küçük İlkokulu, Dörtyol İlkokulu, Çamlıbel Aysun İlkokulu, Zümrütköy İlkokulu ve Büyükkonuk İlkokulu katılacak. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474