banner564

Eğitimde durum vahim

8 yılda 10 bakanının görev yaptığını ifade eden Gökçebel, “Şu anda dairelerde kim görev yapıyor, kimler yetkili bilemiyoruz” dedi

Eğitimde durum vahim
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) örgütlü olduğu tüm okullarda dün 10.00 – 12.00 saatleri arasında uyarı grevi gerçekleştirdi.
Grev devam ederken saat 10.30’da Lefkoşa Türk Lisesi (LTL) önünde açıklama yapıldı.
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel konuşma yaparken, Sendikanın yazılı açıklamasını Genel Sekreter Vedat Tek okudu.
Gökçebel yaptığı konuşmada, LTL’nin ciddi sorunlarla boğuştuğunu dile getirerek, basın açıklamasını bu nedenle LTL önünde yaptıklarını kaydetti.
8 yılda 10 eğitim bakanının görev yaptığını ifade eden Gökçebel, “Şu anda dairelerde kim görev yapıyor, kimler yetkili bilemiyoruz” dedi. 
Okulların kapanmasına kısa süre kalmasına rağmen halen eksiklerin tamamlanmadığını kaydeden Gökçebel, bunun kabul edilebilir olmadığını anlattı.
Sınıf geçme sisteminin değiştirilmesiyle bir kalemde 1500 öğrencinin bir üst sınıfa geçirildiğini dile getiren Gökçebel, “öğretmenler, öğrenciler ve veliler üzerinde oyunlar oynanmasına” karşı olduklarını belirtti.
“Bakanlar Kurulu kararı ile sınıf geçme sistemi üzerinde her yıl oynanması okulları ders yapılamaz duruma getirmiştir” denilen açıklamada, Eğitim Bakanlığı “bu ülkeye daha fazla zarar vermeden öğretmenlerin sesine kulak vermeye” çağırıldı.

“Alternatif eğitim sistemlerine açığız”
KTOEÖS’ün alternatif eğitim sistemlerine açık olduğu ifade edilen açıklamada, “Seçmeci elemeci sınavlar kaldırılabilir, her öğrenci istediği programa girebilir. Her yıl sonunda bu tartışmalardan da kurtulabiliriz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473