banner564

Takvim şart

Feridun Sinirlioğlu ile görüşen Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, “Önü açık müzakere süreçlerinin sağlıklı olmadığına inanıyorum” dedi

Takvim şart
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu dün TC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Sinirlioğlu ve beraberindeki heyete, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da eşlik etti. Kabulde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de hazır bulundu.
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, kabulde yaptığı konuşmada, müzakerelerin devam ettiği bu süreçte anavatan ile yavru vatanın ortak ulusal davanın savunulması yönünde istişare etmesi kadar doğal bir şey olmadığını dile getirdi.
“Önü açık müzakere süreçlerinin sağlıklı bir yaklaşım olmadığına inanıyorum” diye konuşan Ertuğruloğlu, “2016 yılında ya mevcut müzakere süreciyle yeni bir ortaklık gündeme gelir ya da gelmeyeceği kesin olarak ortaya çıkar bizler de ne yapacağımızı biliriz” dedi.
TC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ise konuşmasında, müzakerelerin içinde bulunduğu aşamayla ilgili karşılıklı durum tespiti yapmanın ortak sorumlulukları olduğunu belirtti.

Akıncı, Sinirlioğlu’nu kabul etti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. 
Görüşmede, Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu da hazır bulundu. 

Liderler bugün buluşacak
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıs çözüm müzakereleri kapsamında bugün bir araya gelecek.
Ara bölgede müzakereler için tahsis edilen binada yer alacak olan görüşme saat 10.00’da başlayacak.
Liderler en son 25 Nisan’da bir araya gelmiş ve Akıncı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ilk dört başlıkta varılan mutabakat ve yakınlaşmaları tam bir mutabakata çevrime bakımından “verimli” bir görüşme gerçekleştirdiklerini söylemişti.
Her toplantıda yeni ilerleme sağlamanın mümkün olmadığını, ancak daha sonraki aşamalarda gerçek ilerleme sağlayabilmek adına görüşmelerden doğan bir birikimin bulunduğunu belirten Akıncı, mutabakat sağlanmasını kolaylaştıracak bir birikim olduğuna inandığını da kaydetmişti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474