banner564

‘Mantıksız’

“70 milyon Türkü içimize salacaksınız” diyen Papadopulos’a, Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’ten sert yanıt:

 ‘Mantıksız’
banner598
 Türkiye’ye yönelik vizelerin kaldırılması konusunun, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos arasında  gerginliğe yol açtığı bildirildi.
   Rum basınına göre Kasulidis, Türkiye’den talep edilen unsurlar arasında “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tanınması” unsurunun olup olmadığı şeklindeki bir soruya olumsuz yanıt verdi.
   Kasulidis “Ne Kıbrıs sorununu ne de tanınmayı vizelerle çözeceğiz. Parti başkanlarından çılgınca şeyler duyuyorum. Bu açıklamaların seçim öncesi dönemle ilişkisi mi var bilmiyorum ama biz ciddiyetimizi yitirmeyeceğiz. Biz yol haritasına ve 72 koşula bağlı kalmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
   DİKO Başkanı Papadopulos’un “70 milyon Türk vatandaşının kontrolsüzce dolaşacakları” şeklindeki açıklamasının “abartılı” olduğunu da vurgulayan Kasulidis, “mantık dışı şeyler dinleyemem, Kıbrıs halkının da mantıksız şeyler dinlemek isteyeceğini sanmıyorum” dedi.

Çözüm en iyisi

   DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu ise, Rum hükümetinin Türkiye’nin kriterlerin tamamını yerine getirmesi gerektiği görüşünde kararlı olduğunu belirterek “Türkiye ile AB arasındaki bazı zorlu sorunların en iyi çözümünün Kıbrıs sorununun çözülmesiyle olacağını” iddia etti.
   Vatandaşlar İttifakı ise açıklamasında, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tanınmasının gerçekleşmemesinden ötürü Komisyon’un kararından hayal kırıklığı duyduğunu” dile getirdi.
Simerini gazetesi konuya ilişkin haberini “AB’den Vizelerin Kalkması İçin Beş Şart – Koşullu Vize” başlıkları altında verirken Kasulidis ile Papadopulos arasında karşılıklı açıklamalarla yaşanan çekişmeye yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473