banner564

Reçete belli

Kamu-Sen’in hazırladığı raporu alan Siber, sıkıntıların çözümü için “Hep beraber elimizi taşın altına koymamız gerek” dedi

Reçete belli
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Meclis Başkanı Sibel Siber, dün Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) heyetini kabul etti. Kabulde Mehmet Özkardaş da Sibel Siber de sağlık sistemi, ülkedeki mevcut yapı ve Kıbrıs konusunda değerlendirmelerde bulundu. 
Özkardaş, Siber’e Kamu-Sen olarak hazırladıkları Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Taslağı da sundu.
Kabulde ilk sözü alan Mehmet Özkardaş, bu hafta Kamu-Sen’in kuruluşunun 41’inci yıldönümünü ve aynı zamanda Hemşireler Haftası’nı kutlayacaklarını belirterek, Meclis Başkanı Siber’i bu kapsamda ziyaret ettiklerini söyledi
Özkardaş, “Bir hekim ve Meclis başkanı olarak sağlıkta yaşanan sorunları, personel, ebe, hemşire, doktor ve tıbbi cihaz eksiklerini, hastanelerin fiziki koşullarının yetersizliğini en iyi bilenlerden biri sizsiniz” dedi.

Kamuda maaş artışı yapılmıyor…
Kamuda, 7-8 yıldır maaş artışı yapılmadığını da kaydeden Mehmet Özkardaş, “Göç Yasası tahtında istihdam edilenler yoksulluk sınırının altında. Özel sektörde sendikasız, güvencesiz ve 8 saatin üzerinde çalışanların durumu da ortada. Biz, 2011 öncesinde istihdam edilenlere ‘şunu da verin’ demeye çekiniyor. Utanıyoruz ama onların da durumu iyi değil” şeklinde konuştu.

Siber: Bizim iki sorunumuz var 
Meclis Başkanı Sibel Siber, Kamu-Sen’in kuruluşuna işaret ederek, 41 yılın ülke için uzun bir süre olduğunu ve bu sürenin kurumsallaşma anlamı taşıdığını söyledi.
“Bizim iki sorunumuz var, biri Kıbrıs sorunu, diğer de kurumsallaşamama. Ülkedeki sorunların temelinde bu yatıyor” diyen Siber, “Geçen 50 yılda kurumsallaşamamanın veya kurumsallaşmanın istediğimiz gibi olmamasını her adımda, her devlet dairesinde, her çalışanın, her hizmet alanın şikayetinde görebiliyoruz” dedi.
Siber, “Bu adada güzel insanlar olarak yaşıyoruz. Daha iyiyi ve güzeli hak ediyoruz. Ama bunu yapmak da bizim elimizde. Hep beraber elimizi taşın altına koymamız gerek. Bekli başlangıçta sıkıntılara katlanarak ama sonrasında meyvesini alarak başaracağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474