banner564

Buket Özatay'ın kişisel sergisi Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından açıldı

26 Nisan’a kadar gezilebilecek

Buket Özatay'ın kişisel sergisi Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından açıldı
banner598

 Buket Özatay’ın ‘Vizörümden’ isimli kişisel sergisinin açılışı, YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

Serginin açılışına, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Eşi Meral Akıncı başta olmak üzere, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğluları, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları, sanatçılar, Buket Özatay’ın ailesi ve misafirler katıldı.
Sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmada, Buket Özatay’ı gerek fotoğraf sanatı alanındaki başarısı gerekse her yıl düzenlediği babası merhum fotoğrafçı Öztan Özatay’ın adını yaşatan fotoğraf sergilerinden ötürü tebrik eden Mustafa Akıncı, Buket Özatay’ın bu davranışıyla vefa duygusunun güzel bir örneğini yaşattığını dile getirdi.
Konuşmasının başında heyecanlı olduğunu ifade eden Fotoğraf Sanatçısı Buket Özatay da, ilk kişisel sergisini bir proje sergisi olarak 2015 yılında açtığını, 190 fotoğraftan oluşan “Vizörüm” adlı serginin fotoğraflarının bir araya getirildiği ilk sergi olduğunu söyledi.
Özatay, “Buraya geldiğimde ve fotoğraflarımı bir arada gördüğümde çok heyecanlandım. Benim değillermiş gibi baktım çünkü ilk kez onları toplu olarak bir arada gördüm. Bu girişim için Yakın Doğu Üniversitesine teşekkür ediyorum. Çok büyük onur ve gurur duydum” ifadelerini kullandı.
Ödül takdiminin ardından T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde sergilenmek üzere Kazakistanlı bir heykeltraş tarafından Buket Özatay adına yapılan heykelin açılışını yaptı.
 “Vizörümden” adlı sergi,  26 Nisan 2019 tarihine kadar hafta için 10.00-12.00 saatleri arasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda ziyarete açık olacak.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474