banner564

‘Yıkılmadık ayaktayız’

Başbakan Erhürman “Hükümet bozuluyor” iddialarına bakanlarla birlikte Çatalköy’den cevap verdi

‘Yıkılmadık ayaktayız’
banner598

‘Hükümet bozuluyor’ iddiaları üzerine koalisyonu oluşturan 4 partiden bakanlar ile Başbakan Tufan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Özersay, Cumhuriyetçi Türk Partisinin (CTP’nin) Çatalköy’deki etkinliğinde ortak mesaj verdi:
Toplantıya, Başbakan Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Sağlık Bakanı Filiz Besim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ve bazı milletvekilleri katıldı.

Erhürman ve Özersay’dan ortak mesaj
Başbakan Erhürman konuşmasında, muhalefetin günümüzde takındığı zihniyeti geride bırakması gerektiğin savundu. Erhürman, konuşmasını şu şekilde devam etti:
“ Bu memlekette adaleti, hizmeti hâkim kılacak çalışmaları hızla hayata geçirmeliyiz. Biz hükümet olarak görevimizin başında olduğumuz sürece bunları yapmak konusunda kararlıyız. Ne kadar yıpratmaya çalışırlarsa çalışsınlar, yıpranmadık. Yıkılmadık. Yorulmadık. Ayaktayız. Ayakta olmaya da devam edeceğiz”
Kudret Özersay toplantıda yaptığı konuşmada, Başbakan Erhürman’ın da dediği gibi, 14 aydır her gün, her hafta ve her ay hükümetin habire bitirildiğini ve bugün gördüğü bir yazıda ise “Yarın hükümet bitiyor” yazdığını okuduğunu söyledi.
Bunun üzerine de Çatalköy’den geçmeye karar verdiklerini belirten Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, “ Alınması gereken mesaj sadece bir ziyaretle de alınır” diye konuştu.
Toplantıya katılan diğer bakanlar ise, bakanlıklarının hükümetin 14 aylık görev süresi içinde hayata geçirdikleri icraatlarını aktarıp, vatandaşların sorularını yanıtladılar.

Hükümet 14 ayda ciddi sorunlarla boğuştu
Halkla buluşma etkinliklerini uzun süreden bu yana sürdürdüklerini belirten Başbakan Tufan Erhürman, Çatalköy’de ki bu toplantıyla hükümetin 14 ayını doldurduğunu kaydetti.
Başbakan Erhürman konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Göreve başladık. Bütçeyi geçirmek zaman aldı. Arkasından seçim yasakları geldi. Seçimler bitti ekonomik kriz başladı. Ağustos ayının ardından biraz durum stabil hale gelmeye başlar başlamaz ilk büyük sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. Onun ardından Kış ayları içerisinde art arda ciddi yağışlı günler yaşadık. Çatalköy’de dâhil olmak üzere bazı yerler zarar gördü. Tekrar Türkiye’de seçimler yaşandı. Gün itibarıyla da Dolar 5.75’e tekrar ulaşmış duruma geldi. Bu herhangi bir şeye mazeret olsun diye anlatmıyorum. Sadece şunu göstermek için anlatıyorum. Bu 14 ay olumsuz anlamda çok hareketli geçen bir 14 aydır. Ama bu yaşadıklarımızın içinde çok önceleri alınması gereken bir takım dersleri çıkarmamız gereken çok net olaylar vardır”.

Yıllardır hiçbir şey planlanarak yapılmadı
Tüm bunların bize yıllardır hiçbir şeyin planlanarak yapılmadığını gösterdiğini ifade eden Erhürman, 19 üniversite olan KKTC’de nüfus yoğunluğu en az olan İskele’de hiç üniversite açılmadığını, nüfus yoğunluğu en fazla olan ve trafik sorunu bulunan Girne’de üniversitelerin üst üste bindirildiğini dile getirdi.
Başbakan Erhürman, yıllardır yılın 10 ayında güneş gören KKTC’de turizmi şekillendirmenin düşünülmediğini gibi turizm ve yükseköğretimin yanına başka alanların da eklenmesinin düşünülmediğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474