banner564

DAÜ öğrencilerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Meral Akıncı tarafından YDÜ’de açıldı

‘Engelsiz Kadraj’

DAÜ öğrencilerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Meral Akıncı tarafından YDÜ’de açıldı
banner598

 Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerinin akademisyen Mert Yusuf Özlük’ün danışmanlığında,  engellilerle ilgili çektiği fotoğrafların yer aldığı Engelsiz Kadraj Fotoğraf Sergisi, Yakın Doğu Üniversitesi “9. Fotoğraf Günleri” kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi’nde açıldı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, serginin açılışında yaptığı konuşmada toplumla ilişkilerinde zorlanan bireylerle ilgili toplumda farkındalığın artmasının önemine dikkat çekti.

Meral Akıncı, hayatın her alanında engelli bireylere yer alması gerektiğini belirterek engelsiz yaşam koşulları yaratılmasının öneminin altını çizdi.
Her sanat disiplinin, bir insan davranışını ortaya koyduğunu anımsatan Meral Akıncı, sanatın iyileştirici ve birleştirici yönünden bahsederek, toplumun farklı algıladığı bireylerin yaşamlarının, sanatsal bir yaklaşımla bir fotoğraf sergisinde izleyiciyle buluşmasının önemine vurgu yaptı. Engelli bireylerin toplumun her alanında var olabilmeleri için yasal mevzuatta bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğine de dikkat çeken Meral Akıncı, engelli bireylerin kamu sektöründe istihdam edilmelerinin ve yükselmelerinin gerekliliğine işaret etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473