banner564

Moraller İyi değil

HP’nin 3 milletvekili hükümete karşı ‘eskisi gibi pozitif değiliz’ diyor

Moraller İyi değil
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Halkın Partisi ( HP) Milletvekili Jale Refik Rogers’in “Hükümet ilk kurulduğundaki kadar pozitif değilim” şeklindeki sözlerine aynı partiye mensup 2 milletvekili daha destek verdi. Diyalog’a konuşan HP Gazimağusa Milletvekili Dr. Hasan Topal “Halkı temsil eden ve onlardan gelenleri yansıtan bir vekil olarak hükümete karşı çok pozitif değilim” dedi.
Lefkoşa Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu ise “Yapılan icraatlardan ve özellikle de icraatların hızı açısından pozitif değilim” diyerek, siyasette yaşadığı moral bozukluğunu dile getirdi. HP Milletvekili Hasan Büyükoğlu ise hükümete karşı pozitif olduğunu söyledi. 

Ne dediler?

Hasan Topal: “Benim bu konudaki tavrım ve görüşlerim ilk başından belli ortada. Ben Milletvekiliyim, halkın adamıyım. Benim görüşlerim aslında halkın görüşleridir. Ben ilk başından belli hükümette zaten bazı olumsuzluklar görmüştüm, bunları da dile getirmiştim. Belirli tespitlerim ilk başından belli vardı, halen var. Hükümet içerisinde uyumsuzluklar mevcut. Ama şu da var. Şartlar da olumsuz gelişti. Bu hükümet, şimdiye kadar diğer hükümetlerin karşılaşmadığı çok olumsuzluklarla karşılaştı. Örneğin dövizdeki patlama, yaşanan seller vs. Bunların yarattığı olumsuzluklar da var. Ben de halkı temsil eden ve onlardan gelenleri yansıtan bir vekil olarak hükümete çok pozitif değilim.”

Gülşah Sanver Manavoğlu: “Milletvekili arkadaşım Sayın Jale Refik ile ben siyasete yeni girdik. Jale aslında açıklamasında şunu demek istedi ‘yapılan icraatlardan ve özellikle de icraatların hızı açısından pozitif değilim’. Bu anlamda ona ben de katılıyorum. Dediğim gibi biz siyasete yeni giren isimler olarak toplum yararına olacak icraatların daha hızlı gerçekleşeceği, hızla ciddi anlamda adımlar atabileceğimizin düşüncesindeydik. ‘Öncelikler daha farklı olur’ diye umuyorduk… Siyasete girince öyle olmadığını gördük. Bu söyleyeceğim muhalefet için de geçerli, çoğu milletvekili dört duvar arasında toplumsal çıkarların önceliğini savunurken, dışarıda çok farklı olabiliyorlar. Bu da oy kaygısından kaynaklanmaktadır. Dediğim gibi toplumsal çıkarlar bizim için önemli. Önceliklerin daha farklı, bazı şeylerin daha hızlı gelişmesini umardım…”

Hasan Büyükoğlu: “Ben öncelikle şunu belirteyim, halkın seçtiği bir isim olarak her zaman pozitif olunması gerektiğini düşünüyorum ve ben pozitifim. Bizi bu göreve getiren halkımıza her daim umut olmak adına pozitifliğimizi korumalıyız. Jale hanım ‘işler düşündüğümüz gibi gitmiyor. Yasalar kalıyor, yürütmedeki işler gerçek anlamda hayata geçmiyor’ anlamında bunu söyledi. Evet bizler hükümet işleyişine daha farklı bakardık, daha hızlı icraatlar yapabilmek isterdik. Ancak halkın seçtiği insanlar olarak bu durum bizi asla negatifliğe sürüklememeli."

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2019, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473