banner564

Deneyimlerini öğrencilerle paylaştı

GAÜ İletişim Fakültesi, Radyo Güven’den programcı ve sunucu Taner Gönül’ü ağırladı

Deneyimlerini  öğrencilerle paylaştı
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Radyo Atölye Çalışmaları kapsamında, Radyo Güven’den Programcı ve Sunucu Taner Gönül’ü ağırladı.
KKTC’nin önemli radyocularından Gönül, gerçekleştirilen atölye çalışmasında radyo programcılığı ve sunuculuk deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği çalışmada Gönül, “Radyoculuk, sadece yetenekle oluşabilecek bir meslek değildir. Belirli bir akademik eğitimin de alınması gerekmektedir. Girne Amerikan Üniversitesi bu eğitimi çok güzel bir şekilde vermektedir. Öğrenciler için bu büyük bir avantajdır. Eğitim almadan eğitimin size ne katacağını bilemezsiniz. Radyoculuğun meslek olarak yapılmasında eğitimin çok önemli bir yeri vardır” dedi.
Radyo ve Televizyon yayınları arasındaki farkları da değerlendiren Gönül; “Televizyon, radyoculuk sektörüne göre daha avantajlıdır" diyerek, televizyon yayınlarının yüzde 70 ilgi gördüğünü, radyo için yüzdeliğin 30 olduğunu, bu nedenle de radyonun ikinci ve üçüncü sırada geldiğini belirtti. 
Günümüzde radyoculuğun meslek olarak görülmemesinin sebebini bu mesleğin yeteri kadar iyi yapılmamasına bağlayan Gönül, mesleğin gerektirdiği şekilde yapılmasıyla bu mesleğin var olduğunun ön plana çıkarılabileceğini vurguladı. 
Çalışma sonunda Dr. Ümmü Altan Bayraktar ve Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Feriha Dikmen Taner Gönül’e katkılarından dolayı çiçek takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473